Krossen i Södertälje

För eftermiddagens 5-1 segern är inget mindre än en kross, faktum är att vi faktiskt kunde gjort 3-4 till men att Syrianska också kunde ha gjort ett par på oss.
Redan i minut 4 osade det katt, tre hörnor i rad, alla farliga, på den tredje nickas bollen ut till Liridon som klipper till för kung och fosterland. Bollen dundrar in i mål och alla jublar, alla utom linjemannen som sett att Melvin som stod offside flyttade på sig för att inte bli träffad av projektilen, i och med att han rörde sig påverkade han spelet och målet blev bortdömt. IFK lätt sig inte påverkas av det utan fortsatte att göra lite som dom ville, men SFC var hela tiden livsfarliga men sina snabba omställningar och kontringar. Just på en sådan tog man också ledningen i minut 13, en snabb omställning på vår högerkant, ett perfekt inspel i mitten till nyförvärvet Nicola Gacesa och en bredsida i mål. Jag tror faktiskt att det var första gången Nicola rörde bollen under dom 13 första minuterna, snyggt var det iaf. Men årets upplaga av IFK är någonting annat, man låter sig inte påverkas av ett baklängesmål, man panikar inte, man stressar inte utan man behåller sitt lugn och fortsätter spela sitt spel. Och som vi spelar sen! SFC förvarade sig med näbbar o klor men killarna lyckades luckra upp deras försvarsmur gång på gång och i minut 37 kom också utdelningen. Victor spelar in till Simon som fintar bort sin gubbe och hänger in bollen i målvaktens högra kryss.
Vi kunde dock både ha hamnat i underläge med 0-2 eller kvitterat lång innan dess. På en kontring kom en anfallare ren med Tobbe som gjorde en fenomenal räddning, 5 minuter senare rundade SFC-anfalaren Tobbe i mål men sköt i burgaveln trots öppet mål. Men vi då? Jodå, vi hade minst lika vassa chanser och ännu fler. Melvin bredsidade utanför från fem meter, Oscar sköt rakt på målvakten i öppet läge, inlägg från Petar som en back nickade i egen ribba osv. Men ett mål till skulle det bli och det på övertid. Det var på övertid när alla väntade på signalen, vi bryter och ställer om snabbt, en boll till Petar som drar sin gubbe, hittar en framstormande Freddy som enkelt bredsidar in bollen i nät.

Andra halvlek var om möjligt ännu mer vår och vi radade upp bra lägen, särskilt dom sista 15 minuterna när hemmalaget tog helt slut. Men innan dess gjorde vi även 3-1. Oscar kom ner på högerkanten och serverade PC en macka på silverfat, en enkel bredsida i öppet mål, årets lättaste mål för PC kanske?
Coach Järdler passade på att lufta några spelare också, in kom Otto istället för Petar, in kom Albin istället för Melvin och in kom Gutu istället för Liridon. Det märktes ingen skillnad, killarna som kom in gjorde jobbet precis som killarna dom ersatt.
På övertid gjorde vi två mål till. Äntligen fick Oscar Johansson göra det efterlängtade målet, det var PC som låg bakom det och om PC:s mål var lätt innan så var kanske detta ännu lättare. I matchen absolut sista spark gjorde Simon sitt andra mål för dagen snyggt framspelad av Otto.
Det var en sådan start på höstomgången vi alla ville ha och så fick vi det, kan man vara annat än lycklig? Den långa resan hem från Södertälje kändes plötsligt inte alls så lång, inte ens lite tråkig.

Fakta:
Södertälje FC – IFK Värnamo 1-5 (1-2)
1-0 minut 13 Nicola Gacesa
1-1 minut 37 Simon Nilsson, assist Victor Nilsson
1-2 minut 49 Freddy Winsth, assist Petar Petrovic
1-3 minut 57 PC, assist Oscar Johansson
1-4 minut 91 Oscar Johansson, assist PC
1-5 minut 94 Simon Nilsson, assist Otto Eriksson

Avslut: 15-19
Avslut på mål: 5-14
Hörnor: 5-14
Träffar i virket: 0-2
Varningar: 1-1, Fredrik Lundgren IFK (avstängd nästa match), Success Chmankpa Nwosu SFC
Publik: 912

Laget för dagen:
Tobbe, Victor, Tyler, Fredrik, Freddy, Oscar, Liridon (85), Simon, Petar (72)
Melvin (77) & PC
Ersättare:
Pilip (MV), Johan, Albin (77), Otto (72), Gutu (85), Felix

Nästa match är också på bortaplan, kommande lördag åker killarna ner till Skåne för match mot Trelleborg FF, för vi be om en repris av dagens insats kanske?
OBS! Bilderna är från 2016

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO