Kommentar från Jörgen & Kuno

jörgen
Under gårdagen gick vi ut med informationen att det inte blir någon förläggning av Jörgen Peterssons och Peter ”Kuno” Johanssons nuvarande avtal med föreningen. Här kommer en kommentar från de båda tränarna.

Jörgen Petersson:
”Tittar man på de här 3 åren så kom vi in i verksamheten med en ganska tydligt uppgift: Stabilisera laget i Superettan, släppa fram fler unga spelare och organisera elitverksamheten inklusive fotbollsgymnasiet. Och där tycker jag vi lyckats, vi har säkrat Superettankontrakt utan kval i än så länge 2 raka år och även stärkt organisation samt ledarteam kring A-lag, U19, U17 samt akademiverksamheten.

Ett mål som vi inte har nått till har varit bättre kontinuitet i truppen då det inför varje säsong har varit en hög kvot spelare in och ut från föreningen. Där kan en tidigare för svag tipselitverksamhet ses som en av anledningarna. Framöver finns stora förhoppningar om förbättringar tack vare ett mycket väl fungerande fotbollsgymnasium och Tipselitverksamhet med en mycket kunnig och bra ledarstab. En annan självklar orsak stavas givetvis ekonomi då vi inte fullt ut kunnat erbjuda ex förmiddagsträningar eller lönenivåer i nivå med konkurrenter eller helt enkelt varit tvingade att minska spelartruppen.

Totalt sett har jag varit i IFK Värnamo i drygt 6 år och något som verkligen har berört mig är det extremt stora engagemang som alltid har funnits i spelartruppen. Det sitter verkligen i väggarna-mycket tack vare de kulturbärare IFK har och har haft i truppen-och spelarna har alltid visat upp stora ambitioner. Därför kan jag känna en stor frustation över den negativa attityd alltför många personer uttrycker på ett sätt som är för bedrövligt. I en förening med fokus på talangutveckling krävs en miljö där man uppmuntrar spelare, har en relevant kravbild, alltid vill deras bästa och värnar om att de ska nå framgångar. Är det något som jag skulle vilja se förändras så är det just detta.

Jag lämnar en helt fantastisk ledarstab i Värnamo och känner en stark tro till dessa människor. Den kunskap och engagemang som dem besitter borgar verkligen för att föreningen även fortsättningsvis ska nå framgångar”
JörgenP

Peter ”Kuno” Johansson:
”Jag instämmer med Jörgens ord och vill verkligen tacka föreningen för 3 fantastiska år. Totalt sett har jag varit i föreningen i 7 år och det har alltid varit en bra förening att vara i.

Det finns många spelare som jag har varit med och plockat upp i A-truppen, med allt från Loret Sadiku till Simon Thern; Många kommer från olika bakgrunder, men alla har något gemensamt – stort engagemang och träningsvilja. Det har varit ett stort nöje att har varit med och format spelare i Värnamo och ambitionerna om att alltid bli bättre sitter verkligen i väggarna och har synts på samtliga spelare.

Från John Bauers nedläggning har det varit en långresa där vi nu tillsammans Finnvedens Gymnasium har skapat en god grund för en fortsatt talangutveckling. Det finns samtidigt stora kliv för föreningen att även fortsättningsvis ta och då tänker jag bland annat på förbättrade tränings- och matchförberedelse för spelarna för en än bättre utveckling. Även träningsfaciliteter är något som det finns utvecklingsmöjligheter kring.

Jag kommer alltid följa IFK Värnamos fortsätta arbete och känna en stor glädje över föreningens framgångar. Ett stort tack vill jag rikta till alla kring föreningen, så väl ideellt arbetande som anställda. Det har varje år varit en fantastisk känsla att under augustimånad komma upp till Ljusseveka under Fotbollsskolan och se den enorma verksamhet som sysselsätter över 400 fotbollsspelare. Man kan verkligen se hur det tindrar i ögonen hos barnen och ungdomarna, där inga drömmar är för stora och där alla bara känner en enorm kärlek till fotbollen. För mig är detta fotbollens själ. ”
PeterKJohansson

       
IFK VÄRNAMO