Kollaps och nederlag mot Ljungskile

Tyvärr, det var en total kollaps i första halvlek på Ljungskile i gårdagens match, även om andra halvlek var bättre var det totalt sett allt annat än godkänt.

Det var spel mot ett mål under 43 minuter i första halvlek, vi hade ingenting att komma med, vi var inte ens trea på bollarna för vi vågade inte gå dit, det kunde ju göra ont.
Men fotboll är en närkontaktsport, fotboll gör ont lite med jämna mellanrum och ibland även mycket ont, man liksom ger och tar.
Jag, och garanterat många med mig, trodde inte mina ögon, hur kunde vi bli så rädda? Javisst var Ljungskile ett fysiskt lag, det var inget nytt, det visste vi, men dom var mer verbala än att dom spelade fult. Vi darrade så fort de höjde rösten och det gjorde de hela tiden.
Visst fick gästerna en tidig straff, men den klippte Pilip i mål, nu tänkte man att vi skulle ta oss samman och stiga intill istället för att springa jämte och hålla handen. Så blev det inte, istället gör vi ett fatalt misstag som bäddar för gästernas 0-1 mål i minut 17, rullgardinen ner? Njae, den var redan nästan botten sen innan.


Nej, det räcker, jag vill inte prata mer om första halvlek, jag kan inte hitta några superlativ att skriva om o då är jag världens mest positiva människa.
Jag hoppar till andra halvlek istället, vad som sades i omklädningsrummet i paus har jag ingen aning om, men ut kom ett nytt lag, nu tog vi fighten, vi började röra på oss framåt och inte bara försvara oss. Det gjorde att gästerna fick backa istället. Vi skapade också två riktigt fina lägen för att kvittera, men som i tidigare matcher fanns det alltid någon som rensade på mållinjen eller så träffade bollen ett ben och ut.


Ja just det, vi hade ju som vanligt 15 perfekta inlägg i luften som var hur snygga som helst men som vanligt inte vållade motståndarna några problem som helst, vi som verkligen skulle variera våra inlägg denna match för att inte bli så lättlästa, kanske till nästa match?
Gästerna var inte alls ofarliga, utöver att alla deras fasta situationer var livsfarliga hade de även en boll som dansade på mållinjen innan vi fick bort den.
Ett mål till blev det och det kom i minut 71, en perfekt frispark slagen av före detta IFK:aren Johan Svahn hittade huvudet på målskytten från första halvlek Jesper Jonasson Westermark, en liten skarv på frisparken och bollen i mål i bortre krysset, snyggt men var va vi för att störa?


Jag säger inte att Ljungskile inte skulle vunnit för det skulle de verkligen, de var numret större än oss under hela matchen, jag menar bara att vi i denna match skall falla med flaggan i topp, att vi tar kriget, att vi kämpar för varandra tills dom får bära ut oss på bår om så behövs, men det skall inte ta 43 minuter att komma dit, vi skall kriga för varandra från första sekund och då får det gärna göra lite ont också! För är vi fega mot Ljungskile undrar jag hur vi kommer att agera mot Eskilsminne i kommande match, ryktet säger att de skall vara ännu mer fysiska och verbala.
Jag vet, man skall se saker o ting på ett positivt sätt men jag beskriver bara det jag har sett och jag vill inte ljuga eller försköna sanningen, passar den inte får du gärna skriva nästa reportage.
Jag är däremot övertygad om att killarna själva vet vad som gick snett i denna match och kommer att ta sig i kragen inför matchen på lördag, sen om modet finns där kommer att visa sig, jag tror och hoppas på det för jag tror på killarna och jag tror på laget.


Efter matchen sa gästernas tränare Jörgen Wålemark att han var mycket nöjd med matchen, han tyckte att dom hade första halvlek i sin helt hand och att dom kanske borde gjort något mål till medan IFK spelade upp sig under andra, dock tyckte Jörgen att dom hade full kontroll på händelserna under hela matchen.
Thern kunde bara hålla med men tillade också att det var klasskillnad mellan lagen under första halvlek, det var ett juniorlag mot ett seniorlag menade Thern. Han sa också att Ljungskile väl förtjänade segern och att påstå att vi var nära skulle vara att försköna sanningen, vi var aldrig nära.
Thern sa också att han inte förstår varför killarna var så rädda, i pausen hade han sagt till dem att inte vara fega utan gå ut och visa mod.

Fakta:
IFK Värnamo – Ljungskile SK 0-2 (0-1)
0-1 efter 16,28 Jesper Jonasson Westermark, nick i bortre krysset på inlägg från höger
0-2 efter 70,06 Jesper Jonasson Westermark, nickskarv i bortre krysset på frispark från vänster
Avslut totalt: 7-9 (3-3)
Avslut på mål: 3-5 (1-3)
Frisparkar: 10-15 (4-7)
Hörnor: 6-8 (1-4)
Varningar: 1-1 Isse Ismail IFK, Johan Svahn LSK
Publik: 464
Felfri domare: Andreas Johansson, Husqvarna

Startelvan:
Pilip V (mv), Kevin S (37), Freddy W, Tyler L, Francis d V, Roman T
Robin S (82), Isse I, Aldin B (74), Alex, Paulo
Ersättare:
Filip E (mv), Viktor L (74), Axel W (37), Ivan D A, Erick B den yngre, Bebben (82)

Nu blir det en hel träningsvecka innan vi på lördag sätter oss i bussen för färden ner till vackra Helsingborg och match mot Eskilsminne IF, matchstart 16:00 på Harlyckans IP

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO