Klättringen fortsätter!


Det var en nagelbitare som heter ”duga” igår på Vallen, men till slut skickade vi hem gästerna Gefle med noll poäng i bagaget.

Det började annars fantastiskt bra när Abdu showade på sin högerkant och slog ett perfekt inlägg mellan målvakt och backlinje till PC, 1-0 var ett faktum och det hade inte ens gått 4 minuter.
Vi fortsatte att pumpa på och skapade 3-4 bra lägen utan att lyckas få in bollen. Så från ingenstans gör vi ett misstag i backlinjen och kvitteringen är ett faktum, var kom den ifrån?
Jag är fullt medveten om att det villar ett tungt ok på killarnas axlar men där borde vi varit mer resoluta.

Spelet jämnade ut sig och vi började spela lite oroligt, vi var så oroliga att gästerna kom helt fria via en tunnel mot Jocke i mål, den räddningen vill jag påstå gav oss tre poäng, paraden Jocke gjorde var av världsklass.
Så kom vi in i spelet igen och skapade några hörnor, på just en sådan kom 2-1 i minut 35, hörnan är mycket bra, det uppstår lite kaos i straffområdet, bollen hamnar hos en felvänd Rasmus som bicykleta in bollen, o hur snyggt var inte det då va!

Vi börjar andra halvlek bra också, vi har kontroll på matchen, men så skadar sig Nethinio, det uppstår återigen en oro hos killarna, mitt i allt detta rinner gästernas målfarligaste spelare igenom och sätter 2-2, så otroligt onödigt! Lika onödigt som kvitteringen till 1-1.
De 10-12 minuterna därefter är till 100 % gästernas, vi kommer knappt upp till planhalvan, men vi reder ut stormen trots två dunderlägen från gästernas forwards.
Sakta men säkert kommer vi in i matchen igen och tar över mer och mer, de sista 10 är helt våra.
Som väntat, vi har gjort så i flera matcher, så går vi upp o ner under matcherna, jag visste att vi skulle komma tillbaka och om vi inte släpper in mål under gästernas värsta press så skulle vi ta hem det. Hur kan du veta det tänker du nu, jo för vinnarskallarna där ute är något utöver det vanliga, killarna tuggar taggtråd för att hitta lägen för avslut i slutet på matcherna, ibland går det åt skogen som mot typ Degerfors, men ofta går det hem som typ igår eller typ mot Brage.

I minut 83 får vi en frispark till höger mitt på gästernas planhalva, minuten innan har Sami blivit inbytt, vi ställer upp oss, lika så gästerna, innerbacken tittar ner, där står Gama, en rätt liten kille, och där står Sami, en lika liten kille, inget att bry sig om tänker backen, dom kommer aldrig att nå bollen för att nicka. Men ack så fel han hade, både Gama och Sami är grymt spänstiga och spänstigast av alla när frisparken slås är Sami. Hans perfekta och distinkta nick borrar sig in i målvaktens högra hörn.

Resterande 10 minuter skapade vi tre ypperliga lägen att sätta en eller två bollat till, tyvärr satt sista passning inte där den skulle så några fler mål blev det inte.

På presskonferensen efteråt var gästernas tränare Markus Bengtsson besviken över att inte få med sig poäng hem då han tycker att, bortsett från första kvarten, hans lag hade väl så mycket av spelet och chanserna som IFK hade.
Roar o sin sida erkände att en period på 10-15 minuter i andra halvlek inte var bra och att det hade kunnat gå riktigt illa då. Han sa att killarna uppträdde nervöst och tog en hel del felbeslut och att han i halvtid försökte lugna spelarna. Trots ett oroligt spel visade killarna karaktär och vilja och han var oerhört glad över poängen.

Fakta:
IFK Värnamo – Gefle IF FF 3-2 (2-1)
1-0 efter 3,59 PC, assist Abdu
1-1 efter 15,47 Admir Bajovic, assist Albin Lohikangas
2-1 efter 34,46 Rasmus W-P
2-2 efter 54,35 Adam Bergmark Wiberg
3-2 efter 83,02 Sameehg Doutie

Avslut totalt: 10-7 (7-4)
Avslut på mål: 6-4 (4-3)
Frisparkar: 10-15 (5-8)
Hörnor: 8-7 (5-3)
Varningar IFK: PC och Alexander Henningsson
Varningar Gefle: Isaac Shaze, Admin Bajrovic, Adam Bergmark Wiberg och Jonas Lanto
Rött kort: August Strömberg (mv) Gevle i minut 94
Publik: 847

Startelvan:
Jocke W (mv), Nethinio (58), Johan A, Tyler L, Freddy W
Abdu, Alexander J, Gama, Viktor E (73), Rasmus W-P (82) & PC
Ersättare:
Tobbe A (mv), Benjamin L, Axel W, Alexander H (58), Paolo Marcelo, Predrag R (73) & Sami D (82)

Tåget rullar nu vidare nästa ”Cupfinal”, för oss är varje match en cupfinal, spelas borta mot Falkenbergs FF kommande söndag 17,30
Kommer du? Du behövs!

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO