Klar seger i derbyt mot Westbo för damerna

4-0 blev slutresultatet i derbymatchen mot Westbo United igår. Det blev aldrig en jämn match som man innan kunde förutspå, med en ledning på 3-0 efter 35 spelade minuter i första halvlek gav Westbo mer eller mindre upp.

Fanny Götesson gör 1-0 i minut 3

Fanny Götesson gör 1-0 i minut 3

Jämnast var det kanske de 10 första minuterna, då var det lite ställningskrig på mitten. Därefter tog IFK-tjejerna tag i taktpinnen och styrde och ställde lite som de ville. Westbo’s tappra tjejer hade inte mycket att sätta emot denna gång.
Vi tog ledningen i minut 3 genom en perfekt genomskärare av Ronja F till Fanny G som kom fri med målvakten och bredsidade enkelt in bollen. Vi hade redan minuten innan ett jätteläge att ta ledningen, tyvärr hann ingen av tjejerna fram på Fanny’s perfekta inspel i staffområdet och bollen rann ut till inkast.

En av många grymma räddningar av hemmalagets målvakt

En av många grymma räddningar av hemmalagets målvakt

2-0 kom i minut genom Linda P som på passning från Olivia F kom lika fri som Fanny tidigare, Linda drog en stenhård vrist förbi en utrusande målvakt i Westbo.
3-0 i minut 35 var dagens och kanske årets mål i Gislaved när Annie P fick en boll ute till vänster och visade att hennes skott är något alla lag skall frukta. Hon klippte till bollen från 30-32 meter och bollen for som en projektil  upp i målvaktens vänstra kryss, till och med den ibland så svårflörtade Westbo-publiken applåderade bedriften.

Farligaste läget för Westbo i första halvlek var denna frispark som till slut träffar stolpen

Farligaste läget för Westbo i första halvlek var denna frispark som till slut träffar stolpen

Andra halvlek var det spel mot ett mål, det vara bara frågan om hur många mål vi skulle göra. Det fanns dock en person i Westbo som såg till att det endast blev ett till, nämligen en av planens bästa spelare, målvakten Sara Karlsson. Igår var hon som en levande mur framför sitt mål, hon räddade friläge på friläge och skott på skott. Sara var totalt orädd och gjorde några smått fantastiska räddningar och såg till att siffrorna stannade vid 4-0, hon blev också utsedd till matchen lirare i hemmalaget med all rätt.

Amanda Heiel gjorde en strålande insatts igår i sin första seriematch från start

Amanda Heiel gjorde en strålande insatts igår i sin första seriematch från start

Men ett fjärde mål skulle det bli, ett perfekt inspel från Linda P till en framrusande Amanda H som bara hade att sätta foten till från nära håll.
Det var ingen höjdarmatch det bjöds på igår, IFK-tjejerna var lite för bra för det igår, men att vinna med 4-0 på bortaplan i ett derby är mycket bra. Detta skall vi ta med oss i de två återstående matcherna innan tjejerna får semester.

Linda Persson, en av planens bästa spelare igår

Linda Persson, en av planens bästa spelare igår

Fakta:
Westbo United – IFK Värnamo 0-4 (0-3)
0-1 minut 3 Fanny Götesson, assist Ronja Fröberg
0-2 minut 28 Linda Persson, assist Olivia Folkesson
0-3 minut 35 Annie Petersson, assist Ronja Fröberg
0-4 minut 69 Amanda Heiel, assist Linda Persson
Varningar: Jennie Helström IFK gult kort minut 76
Publik: 101 varav ca 25 från Värnamo

Näst match och sista hemmamatchen för våren för damerna är på söndag den 3:e juli på Finnvedsvallen. Då gästas vi av serietvåan Onsala BK, matchstart 14.00, jag hoppas att ni alla kommer och stöttar dessa otroliga tjejer, de behöver ert stöd!

O så några kloka ord: “Fyll inte livet med dagar, fyll dagarna med liv”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

 

       
IFK VÄRNAMO