Jublet kom av sig


För Damerna, ledningen med 1-0 vändes till förlust med 2-3 i gårdagens match mot Eksjö på Ljussevekas konstgräs.

Tyvärr kom vi inte upp i normal nivå under första halvlek, istället kom vi in i Eksjös sätt att spela fotboll med långa bollar bakom backlinjen. Det är ett spel vi inte behärskar men det gör Eksjö. En aning förvånande och oväntat tog vi dock ledningen efter 23 minuter. Det var en individuell prestation bakom de målet då Mona C i en tilltrasslad situation med massor av folk runtomkring sig fick iväg ett överraskande skott som smet in under Eksjös målvakt, rättvist? Njaeeää för vi hade inget spel värt att nämnas utan ägnade oss mest åt att försvara oss mot mycket löpstarka spelare i Eksjö.


Men gästerna skulle kvittera innan paus, i sen 34:e minuten rann en forward igenom på vänsterkanten, blev upphunnen och infångad, lite för bryskt tyckte domaren och pekade på straffpunkten. Antonia Estunger gjorde inget misstag och 1-1 var ett faktum.

Andra halvlek var knappt igång innan tavlan blinkade rött igen, då hade nämligen planens bäste spelare Julia Norén hittat rätt med ett drömmål från 30 m, flyt? Javisst, den gick ju ribba in men jösses så snyggt det var!

Tjejerna tog sig samman och började hitta spelet, nu rullade vi boll igen, vi bestämde på plan, men när det går emot så går verkligen emot. I minut 73 får gästerna en hörna, vi är obeslutsamma och bollen far fram o tillbaka, ett skott avlossas som träffar en av gästerna o vips så låg bollen där framför hennes fötter och hon kunde enkelt göra 1-3. Ridå ner? Nej då inte alls, istället tog tjejerna på sig blåstället och gav allt, ett mål till skulle vi tillverka och även denna gång ett drömmål. Felicia S fångar upp en renad boll från gästerna, hon trippar fram ett par steg i mittcirkeln och avlossar högerdojan! Alla var ju på väg upp i plan, så även gästernas målvakt som då endast kunde se på när bollen blåste förbi hennes huvud och i mål, detta i minut 80. Vi hade alltså 10 minuter på oss kvittera och vi öste på, anfall efter anfall, men gästerna hade ett mycket bra försvar, vi skapade några halvchanser men inte mer än så.
Coach PS efter matchen:
Tjenare, vill du säga något?
– Nej!
Okej, jag fattar, jag ringer dig senare
– Gör det
74 minuter senare ringer Coach PS upp mig
Tjena, är allt lugnt?
– Ja nu är jag på banan igen
Matchen, vad säger du?
– Inte bra första halvlek men fullt godkänd andra
Vill du utveckla?
– Jamen vi föll ju i fällan, vi skulle inte ägna oss åt långbollar, det är inte vår grej, vi är inte bra på det och blev det så. I andra däremot spelade vi betydligt bättre, jag tycker att vi hade varsin halvlek och borde fått oavgjort med oss, men Eksjö var bra all heder åt dem.
Vill du rosa någon? Jag spara mina rosor till en annan gång då jag vet att vi kan bättre
– Jag tycker att trion Mona C, Olivia L och Felicia S gjorde det bra, resten kan mycket bättre
Tack PS

Fakta:
IFK Värnamo – IF Eksjö 2-3 (1-1)
1-0 efter 22,35, Mona Chahrour
1-1 efter 33,42, Antonia Estunger (straff)
1-2 efter 46,53, Julia Norén
1-3 efter 72,30, Cajsa Johansson
2-3 efter 79,35, Felicia Schellhas
Avslut: 8-10 (4-6)
Avslut på mål: 3-7 (1-4)
Frisparkar: 6-5 (5-3)
Hörnor: 6-6 (1-3)
Publik: 173

Startelvan:
Jennie H (MV), Kajsa B (46), Olivia L, Linnéa A, Felicia S
Fanny H, Emilia S (77), Amanda H, Sefika M, Mona C & Linda P (70)

Ersättare:
Kajsa P (MV), Alma I (46), Alma C (77), Olivia M (70) & Chelsea G

Tack Amela B för hjälpen med att ha koll på statistiken

Nästa match spelas kommande lördag klockan borta mot Mariestads BoIS FF på Lekevi IP, jag har ingen aning var det ligger men vi skall nog hitta dit, kanske ni också kan hitta dit o komma o heja på våra tjejer?

O så några kloka ord på vägen: ”Livet handlar inte alltid om att rida ut stormen utan även om att ibland dansa i regnet”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO