Jabadabadooo! poäng igen för herrarna!

Ännu en ”måstematch” avklarad och 3 nya poäng inkasserade i smålandsderbyt på Stadsparksvallen i Jönköping igår. Det går fortfarande rysningar i kroppen när jag tänker på matchen.

Det blev en märklig match mot J-södra med mängde av gula kort och två utvisningar.
Vi startade matchen med en hög press men det vållade inte hemmalaget några större problem, man lyfte enkelt bollarna över och bakom vår excellenta backlinje som hade en relativt lugn kväll för dagen. Avsluten var få i första halvlek och ännu färre träffade mål, med det som skapade stod vi för merparten. I minut 22 fick Nethinio fart under fötterna, hans snabba dribblingar tvingade backen att fälla honom och straffen var odiskutabel.


Fram till 9 meters punkten steg PC, killen har ju fått en nytändning efter sommaren, och placerade säkert in 0-1 bakom en chanslös målvakt.
Vi fortsatte att kontrollera matchen och släppte inte till några chanser utan hemmalaget fick ta sina få avslut från distans.
I minut 41 fick matchen en annan matchbild, på en fantastisk nick från Jon skulle Gama bara nicka in bollen, då dök Daryl Smylie i hemmalaget upp och boxade snyggt undan bollen framför näsan på Gama, det var bara ett problem med den fantastiska räddningen, Daryl är utespelare och inte målvakt. Rött kort och straff till oss.


Återigen steg den nygamle PC fram och denna straff satt ännu säkrare än den förra, 0-2, publiken trodde inte sina ögon, glåporden haglade från läktarna och publiken vädrade sitt missnöje.

Andra halvlek blev om möjligt ännu märkligare, det märktes till en början inte att hemmalaget hade en spelare mindre på plan, men i minut 59 kom näta kalldusch för dem, ännu ett rött kort, en incident på mittplan där hemmaspelare måttade ett slag, om slaget träffade eller inte vet jag inte, men reglerna säger att det är rött kort om man så än bara måttar eller slaget är löst.


Med två man mindre på plan var matchen vår, även om J-södra aldrig gav upp hade dom svårt att ta sig förbi vår eminenta backlinje.
I minut 63 dödade Freddy matchen, en fin passning från Rasmus hamnade på fötterna på Freddy, han måttade och drog till, kanske inte det hårdaste skottet han skjutit, ganska löst faktiskt, men desto mer välplacerat precis intill stolproten. Målvakten var där men kunde bara fösa bollen i stolpen och in.
Trots två man mer och 0-3 fick vi inte trycket mot hemmalaget som jag förväntat mig, vi spelade säkert och rullade runt, lite väl slappt ibland om jag får säga så.
Det straffade sig också i minut 80, ett dåligt beslut, ett inlägg och 1-3 lyste ilsket på tavlan, så onödigt!


Det blev inte mer än så, vi spelade av matchen utan att förta oss och hade med oss 3 sköna poäng i bagaget.
Viktor Einarsson blev utsedd till matchen lirare med all rätt, en annan som gjorde det mycket bra var debutanten Claudio Perez, jösses vad den manen är bra på att läsa spelet. Claudio är vårt nyförvärv från Argentina, jag skall försöka hinna med och presentera alla nyförvärv någon dag.
Mitt i alla glädjetårar finns också sorgens tårar.
Danne Ask fick under matchen en fraktur i foten som gör att han till en början är borta 5-6 veckor, sen ny röntgen och ett nytt besked efter det, otroligt sorgligt och ett stort avbräck då Danne varit lysande sista tiden.

På presskonferensen efteråt sa J-södras tränare Christer Persson att han var besviken. Laget var besvikna, supportrarna var besviknast, nu gällde det att ta nya tag och försöka bryta den negativa trenden laget hamnat i.
Roar o sin sida var glad över prestationen, han sa att ännu en cupfinal var vunnen och att alla matcher framöver kommer att vara som att spela en cupfinal för laget, det gäller att behålla fokus och prestera varenda match och minut även kommande matcher. Nu kommer en ny hel träningsvecka för laget att träna ihop sig mer på.

Fakta:
J-Södra – IFK Värnamo 1-3 (0-2)
0-1 efter 22,37 PC på straff efter det att Nethinio blivit kapad
0-2 efter 41,25 PC på straff efter att Daryl Smylie räddat bollen med händerna
0-3 efter 62,30 Freddy Winsth, assist Rasmus W-P
1-3 efter 79,02 Erik Moberg

Avslut: 6-8 (2-1)
Avslut på mål: 2-3 (0-0)
Frisparkar: 9-16 (4-12)
Hörnor: 2-3 (2-2)
Gula kort: 3-2, Freddy Winsth och Alexander Henriksson IFK, Daryl Smylie, Tom Siwe och Erik Moberg J-Södra
Röda kort: 2-0, Daryl Smylie och Jesper Svensson J-Södra
Publik: 2550 varav ca 70 från Värnamo

Startelvan:
Tobbe A (mv), Nethinio, Claudio Perez (debutant), Jon B, Freddy W
Alexander H (67), Gama, Danne A (64), Viktor E, Rasmus W-P & PC (77)
Ersättare:
Filip E (mv), Tyler L (64), Abdu, Isse I, Anton M, Paolo (77) & Sammi (67)

Nästa match spelas hemma på Finnvedsvallen kommande måndag, då gästas vi av Örgryte IS som i laget har några gamla IFK:are, matchstart 19:00.

Ni kommer väl? Vi behöver ER, laget behöver er! Vallen behöver er, det är mycket roligare med mycket folk och helst även en hejaklack med trummor och trumpeter, flaggor och banderoller och massor med luft i lungorna så ni kan heja högt och länge.

Se och hör vad matchen lirare Viktor Einarsson hade o säga efter matchen nedan

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO