Inför Varberg

Varberg

Superettan ska avgöras! IFK Värnamo tar imorgon sig an Varbergs BOIS på Finnvedsvallen i en riktig nagelbitare där det är 1 poäng som krävs för att man ska säkra kontraktet, oavsett hur det går i de andra matcherna.

S V O F GM-IM D P
IFK Värnamo 29 7 11 11 30-40 -10 32
Syrianska FC 29 6 11 12 25-37 -12 29

 

Så här ser tabellraden ut inför den sista omgången av årets Superettan. IFK Värnamo precis ovanför kvalstrecket med ett jagande Syrianska hack i häl. Precis som för oss så väntar hemmamatch för Syrianska i den sista omgången då man i Södertälje tar sig an GAIS.

Vinner Syrianska den matchen samtidigt som det blir förlust för våra herrar så är det målskillnad som avgör vem som undviker kvalplatsen och i det fallet så kan vi fortfarande säkra kontraktet, så länge det inte blir mer än uddamålsförlust för oss och uddamålsvinst för Syrianska.

Men nog om det. Hur ser det ut med morgondagens gäster Varberg?
Hallänningarna ligger inför den sista omgången på en femte plats i tabellen och har vid seger chans att gå om Dalkurd vilket skulle ge en fjärde plats i årets Superettan. Något som skulle bli klubbens bästa tabellplacering någonsin i Superettan.

Nsima Peter är namnet på lagets i särklass bästa målskytt. Nigerianen har hitintills stått för 10 fullträffar och är en forward som vi verkligen får se upp för. Även den unga mittfältaren Elias Andersson är värd att nämna som även i år har stått för en mycket fin säsong och leder den interna assistligan med 6 framspelningar hitintills.

Vi kan med glädje minnas vårens möte lagen i mellan och hoppas på en repris under morgondagen. IFK stod då för en mycket fin prestation och gick segrande ur matchen med 2-0 efter mål av David Engström och Freddy Winsth. Nämnvärt är även att båda målen den matchen gjordes på välplacerade hörnor från Johan Svahn.

Vi kan dock inte räkna med något mål från Freddy Winsth då han är avstängd och missar morgondagens match. I övrigt så är det ingen som är avstängd, varken för IFK Värnamo eller Varbergs del.

Jörgen & Kuno inför matchen
”Det har sett bra ut på träningarna i veckan och vi ser fram emot matchen. Samtliga kommer göra sitt yttersta för att göra en bra prestation. Vi kan ju aldrig påverka hur bra motståndarna är, däremot så kan vi försvåra för dem att nå sitt max. Det vill till att vi hittar rätt anspänningsnivå som gör att vi når till en maximal prestation.

Vi ser fram emot 90-minuter av tuff kamp på planen och hoppas på ett stort publikstöd!”

Vi ses imorgon på Finnvedsvallen. Laget behöver ditt stöd på plats och tillsammans ska vi se till att avsluta denna säsong på bästa möjliga sätt och säkra Superettankontraktet.
Matchstart: 16.00!

       
IFK VÄRNAMO