Inför Trelleborg

Efter en strålande insats i Södertälje förra helgen så ställs herrarna på lördag inför en tuff bortamatch på Vångavallen mot Trelleborgs FF.

Trelleborg placerar sig inför lördagens match strax framför Värnamo i tabellen med 23 poäng inspelade vilket är 2 poäng mer än vårt IFK Värnamo.

Med viss förskräckelse minns vi vårens möte lagen i mellan. Hemma på Finnvedsvallen vann Trelleborg med hela 4-0 och samtliga 1 478 åskådare kunde omöjligt undgå en viss Salif Camara Jönsson som stod för samtliga av Trelleborgs fyra fullträffar.

Men det var då. På lördag väntar en ny match och laget är taggade till max för att revanschera sig.
Vi tog ett kort snack med Järdler för att höra läget inför lördagens match.

Christian Järdler och David Roufpanah på sista träningen innan matchen mot Trelleborg. 

5-1 seger mot Syrianska förra helgen. Talar siffrorna sitt rätta språk?
Mål i fotboll förändrar matchbilden och matchen. Syrianska har en chans att göra 2-0 faktiskt där Tobbe i målet gör en väldigt bra räddning. Men istället gör vi 1-1 vilket jag tycker var rättvist och efter att vi gör 2-1 innan paus så kändes det som att den här matchen kommer vi vinna. Ser man till statistiken över hela matchen så är siffrorna fullt rimliga.

Trelleborg väntar här näst som slog oss med hela 4-0 på Finnvedsvallen. Vad är det för lag vi möter?
Trelleborg är ett bra lag med stor erfarenhet. Med många allsvenskamatcher i truppen. Det är en svår match och det kommer krävas att vi når vår högsta nivå. Men vi har också mött dem 2 gånger i år så vi vet vad vi behöver fokusera på och vad vi behöver göra. Lyckas vi med det så har vi goda chanser att ta poäng.

Stor skillnad i motståndet mellan Trelleborg och Syrianska?
– Ja det är det. Det kommer att bli en helt annan fotbollsmatch. Syrianska är också duktiga men lever kanske lite mer på individuell skicklighet medans Trelleborg är mer ett storvuxet kollektiv.

Hur ser det ut med Yves, Masanabo och Paulo. Är dem spelklara?
– Paulo är spelklar och uttagen i truppen medans för Masanobus del så är papperna inte klara. Yves står utanför truppen denna gång.

Gentrit Citaku åter i truppen och denna gång även Paulo Marcelo som är spelklar.

Konkurrensen har tuffast till rejält på de offensiva positionerna…
– Absolut. Men det är också nödvändigt när vi nu går in på höstsäsongen. Vi avslutade i våras med endast 2 forwards vilket är minst 2 för lite.

Full trupp i övrigt tillgängligt?
– Fredrik Lundgren är avstängd. I övrigt så är samtliga tillgängliga.

Truppen i sin helhet:
MV: Tobias Andersson, Pilip Vaitsiakhovich
Backlinje: Viktor Nilsson, Felix W. Andersson, Tyler Lissette, Freddy Winsth, Johan Andersson
Mittfält: Oscar Johansson, Simon Nilsson, Archford Gutu, Albin Seger, Liridon Silka, Otto Eriksson, Gentrit Citaku. Petar Petrovic
Forwards: Pär Cederqvist, Melvin Frithzell, Paulo Marcelo

       
IFK VÄRNAMO