Inför Syrianska

 

I och med Varbergs poängtapp i lördagens match mot Örgryte så är Superettan-kontraktet säkrat redan innan matchen mot Syrianska på måndag.

Men fokuset för laget ligger inte där, istället jagar man rekord. För just rekord är man väldigt nära. 39 poäng och en 9:e plats är det bästa IFK Värnamo har presterat i Superettan över alla säsonger sedan 2011. Inför måndagens match står man på 38 poäng, så åtminstone poängrekordet är väldigt, väldigt nära att klara av redan på måndag.

Laget visade klass i den senaste matchen då man bortabesegrade Helsingsborgs IF med 2-1 och därmed förkunnade med väldigt hög sannolikhet att Skåne-laget spelar i Superettan även nästa säsong. Målen i den matchen stod PC och Paulo Marcelo för.

För Syrianskas del ser det lite mörkare ut. Senast blev det förlust för laget på hemmaplan mot Brommapojkarna med 2-0. Faktum är att laget har bara tagit 3 poäng på de senaste 7 matcherna och placerar sig inför matchen på Finnvedsvallen på en direkt nedflyttningsplats
.
Men Syrianska är inget dåligt lag och har särskilt offensivt många spännande spelare. Däribland Charbel Georges, Mattias Mete och Mattias Genc som tillsammans har stått för 25 av lagets totalt 36 gjorda mål. En målfarlig trio helt enkelt.

Varken IFK Värnamo eller Syrianska kommer till matchen med några avstängningar och i skriven stund finns det heller inga skador att rapportera om i IFK Värnamo. På söndag genomför laget den sista träningen innan matchen så det återstår att se hur truppen formeras.

Väl mött på Finnvedsvallen på måndag.
Matchstart 19.00.

⚽️ IFK Värnamo – Syrianska FC

⌚️ Måndag 23 oktober | kl. 19.00

? Finnvedsvallen

? Superettan omgång 28

? TV4 Sport

?  Köp biljett här

       
IFK VÄRNAMO