Inför Sirius

siriusbortaVeckans andra match väntar under kvällen för våra herrar och återigen är det en tuff sådan. På bortaplan tar man sig an serieledande Sirius på Studenternas, en arena som man inför dagens match inte har lyckats ta poäng på i Superettan.

Det är svårt att säga att Sirius är ett favoritmotstånd för vårt IFK. 2014 och 2015 kammade Uppsalalaget full pott mot våra herrar. Men i våras fick man ett trendbrott då man spelade oavgjort på Finnvedsvallen, ett steg i rätt riktning som vi gärna ser fortsätter ikväll.

Precis som inför Örgryte så saknas Dido och Otto på grund av skada. Samtidigt så får man även klara sig utan Pär Cederqvist och Simon Nilsson som båda är avstängda efter att ha fått gult kort i måndags match på Gamla Ullevi.

I just matchen mot ÖIS fick vi se vilken fantastisk moral det finns i laget. 2 gånger kom herrarna tillbaka från underläge och man kunde bege sig hem till Värnamo 1 poäng rikare efter att spelat 2-2. Det ska även nämnas att båda gångarna var det mittbacksklippan David Engström som stod för målen vilket gör att han nu står på fyra fullträffar i årets Superettan, starkt facit för en försvarsspelare.

Sirius kommer att sakna en hel del anfallspets i kvällens match då lagets och hela Superettans skyttekung Dragan Kapcevic är avstängd efter 3 gula kort. Laget kommer även få klara sig utan den mycket skickliga mittfältaren Niklas Busch Thor och försvararen Jesper Arvidsson. Samtidigt så finns det flera andra offensiva hot att se upp för, däribland Ante Björkebaum som har gjort 7 mål samt lagets stora assistkung Kingsley Sarfo.

Peter Kuno Johansson inför matchen:
“Vi har stor respekt för serieledande Sirius som jag tycker har en ännu större jämnhet i sitt spel i år och har gått segrande ur de flesta matcherna när de har stått och vägt. Det är både en kommun och förening som har jobbat mot Allsvenskan under några år och som nu verkar bära frukt.

Vi hade ju ett trendbrott senast mot Sirius då vi tog poäng och höll nollan, vilket kändes positivt efter många mindre bra prestationer mot Sirius i tidigare möten. Tycker vi har visat under hela året att vi har en fantastisk moral och aldrig ger upp. Vi har kommit i underläge i många matcher men ändå lyckats resa oss.

Vi ser framemot kvällens drabbning och satsar för en bra prestation mot serieledaren. “

Truppen:
Jonathan Rasheed, Tobias Andersson
Freddy Winsth, Martin Claesson, David Engström, Viktor Nilsson, Peter Jul Nielsen, Henrik Widén, Johan Andersson, Oskar Dahlström
Oscar Johansson, Johan Svahn, Tobias Englund, Gentrit Citaku, Felix Wieslander
Yves Nkuru, Adam Chenouffi, Ellis Cullum

       
IFK VÄRNAMO