Inför Oskarshamn

På lördag väntar Oskarshamn på bortaplan för herrarna i träningsmatch.

Resan i Svenska Cupen är slut för denna gången. Efter förra helgens seger mot Norrby så slutade våra herrar tillslut på en tredjeplats i gruppen. Nu väntar ytterligare 3 veckor av träningsmatcher innan serien äntligen drar igång därefter.

Lördagens motståndare Oskarshamn huserar i Division 1 Södra till vardags och placerade sig förgående säsong på en femte plats i tabellen.

Glädjande inför matchen är att Lumala Abdu och York Rafael är helt kuranta från sina skador och är med i truppen. På minussidan så har Victor Christiansson ådragit sig en stressfaktur i knäet och befaras att vara borta i 8 veckor. Ett tungt besked för Victor som har visat goda takter hitintills. Tyler Lissette dras också med lättare skada men räknas vara tillbaka nästa vecka. Även PC avstår helgens match.

Roar Hansen inför matchen:
”Efter cupspel så kommer träningsmatcher. Tre matcher kvar innan det är premiär. Säsongen närmar sig med stormsteg och det är viktigt att vi fortsätter att växa i våra prestationer. Jag hoppas på ett fortsatt bra försvarsspel, att vi utvecklar våra igång-sättningar, att vi klokt värderar när vi ska hålla i bollen och när vi ska gå till hårdare attack.

Vi gjorde en bra första halvlek på samtliga sätt mot Norrby. Försämrades något i andra men nu hoppas jag vi kan hålla det över 90 minuter mot Oskarshamn. Det är upp till varje spelare att göra en bra prestation som dem kan boka in på bankkontot.”

Uttagna truppen:
Tobias Andersson, Filip Eriksson
Johan Andersson, Freddy Winsth, Jon Birkefeldt, Anton Maikkula, Aldin Basic, Adebayo Ademilua, York Rafael
Alexander Henningsson, Lumala Abdu, Daniel Ask, Alexander Anchinioti Jönsson, Archford Gutu, Adnan Kulovac, Paulo Marcelo, Max Olsson, Predrag Randelovic

       
IFK VÄRNAMO