Inför Örgryte

Imorgon torsdag är det en ny bussresa till Göteborg som väntar för herrarna då man på Gamla Ullevi tar sig an Örgryte kl. 19.00.

Örgryte har inför torsdagens match lyckats kamma hem 2 poäng mer än vårt IFK och placerar sig på en 10:e plats i tabellen. I den senaste matchen mötte laget Syrianska på bortaplan. Där och då blev mittbacken Hannes Sahlin i ÖIS utvisad redan efter 11 minuter och uppgiften blev därefter för svår för Göteborgarna som tillslut förlorade med 2-0. Värt att notera är att laget i 2 av de 3 senaste matcherna har fått 1 man utvisad i den första halvleken.

Laget har inför årets säsong bland annat fått hem Johan Elmander som tillsammans med William Atashkadeh bildar ett fruktat forwardspar. Man har även plockat in Daniel Sliper som förgående år representerade Assyriska och just Daniel är också den som inför torsdagens match leder lagets interna skytteliga med 3 mål gjorda.

Morgondagens match blir den 4:e och sista på de intensiva 12 dagarna. Poängskörden för vårt Värnamo hade man självfallet önskat mer av. Oavgjort mot Varberg har därefter följts upp med förlust mot Dalkurd borta och i söndags förlust mot Norrby på hemmaplan.

Under de 4 dagarna som har varit från den senaste matchen har laget finslipat på detaljerna och tuggat taggtråd för att åter komma in på segerspåret under torsdagen. Glädjande under den sista träningen inför matchen var att Fredrik Lundgren åter i träning. Vid sidan av planen stod dock Johan Andersson som inte kommer kunna vara med i kampen mot Örgryte. I övrigt har Christian Järlder fullt manskap att tillgå.

Viktor Nilsson i samråd med Järlder. I bakgrunden Fredrik Lundgren som åter är redo för spel. 

Hur truppen ser ut och Järdlers tankar inför matchen kan du läsa mer om under morgondagen.

Superettan: IFK Värnamo – Örgryte
Torsdag 24 maj kl. 19.00 | Gamla Ullevi

Tidigare möten:
12/09/16 Örgryte IS – IFK Värnamo 2 : 2 (0 : 0) (2 : 2)
07/06/16 IFK Värnamo – Örgryte IS 4 : 2 (2 : 1) (2 : 1)

       
IFK VÄRNAMO