Inför Landskrona

På lördag väntar veckans andra match för herrarna då man möter nykomlingen Landskrona BoIS på bortaplan.

De svart-vita skåningarna är åter en del av Svensk Elitfotboll efter 3 års spel i Division 1. Vid tränarrodret återfinns Agim Sopi som tränade laget även förgående säsong. Dock var det, åtminstone enligt media, allt annat än självklart att 48-åringen skulle fortsätta även 2018 då bland annat Peter Swärdh pekades ut som hans efterträdare. Men den sagan slutade med att Peter plockades in som Sportchef och att Agim skrev (så nyss som i veckan) på ett nytt kontrakt till år 2020.

Var det gäller spelarfronten så är Landskrona det lag (tillsammans med Falkenberg) som bytt ut minst spelare inför året. Bland förlusterna är målvakten Ivo Vazgec värd att nämna som stod samtliga matcher för klubben under förgående säsong. På listan med nyförvärv återfinns Monday Samuel från Helsingborgs IF. Sadat Karim är också värd att nämna var det gäller Landskronas trupp. Den 26 år gamla Ghanen gjorde hela 19 mål för klubben under förgående säsong i Division 1 och leder i skriven stund Superettans skytteliga med 4 mål på 4 matcher.

 

Landskronas Sadat leder skytteligan

Hitintills har laget skrapat ihop 4 poäng genom 1 seger, 1 oavgjord och 2 förluster. Segern kom på bortaplan mot Jönköping Södra, då stod tidigare nämnde Sadat för båda målen. I den senaste omgången förlorade man på bortaplan mot Degerfors där hemmalaget retligt nog avgjorde i den 90:e minuten.

För Värnamos del så kommer man med stärkt självförtroende till matchen efter att i förra omgången tagit årets första seger då Varberg besegrades på Borås Arena. I den matchen fick Alexander Henningsson presentera sig i målprotokollet för första gången och avgjorde matchen med sina 2 mål.

Måljubel efter Alexanders 2-0 mot Varberg

 

Archford Gutu och Alexander Jönsson som saknades i matchen mot Varberg missar även lördagens match mot Landskrona. På plussidan så kan vi räkna med ett nytt ansikte i truppen då nyförvärvet Darwin Jones är spelklar. Hur den uttagna truppen kommer att se ut i övrigt återstår att se. I skriven stund återstår fortfarande en träning. Du hittar den vid senare tillfälle på vår Facebook.

⚽ Landskrona BoIS – IFK Värnamo

⌚ Lördag 28 april | kl. 14.00

📍 Landskrona IP

🏆 Superettan omgång 5

📺 Sportkanalen

       
IFK VÄRNAMO