Inför Jönköping Södra


Det stundar genrep för herrarna. Till helgen tar laget sig an Jönköping Södra i Habo i den sista träningsmatchen innan Superettan drar igång.

Efter en veckas träningsläger i Turkiet så har herrarna återvänt till vardagen i det fortsatt kyliga Sverige. En vecka på Ljussevekas Konstgräs har strax avverkats där våren har lyst med sin frånvaro.

I truppen så fortsätter Victor Christiansson vara på skadelistan och han rehabiliterar för sin stressfaktur i knäet. York kommer inte heller till spel då han dras med känning i baksidan och för Albin Seger så är resan fortsatt lång och han beräknas inte vara åter i spel förens till sommaren.

Hur ser det då ut hos lördagens motståndare Jönköping Södra?
Länskonkurrenten Jönköping Södra är åter tillbaka i Superettan efter sin 2-åriga sejour i Allsvenskan. Laget har möblerat om en hel del med så väl nya tränare som spelare. Ny huvudtränare i laget är Jörgen Wålemark (förgående år Varbergs BoIS) som leder laget tillsammans med assisterande tränare Christer Persson.

På spelarsidan har IFK-produkten Dzenis Kozica tagit klivet vidare till Djurgården. Man har även tappat tunga centrala pjäser i André Calisir och Robert Gojani till IFK Göteborg respektive Elfsborg. På plussidan så har laget plockat in Dalkurds duktiga målvakt Frank Pettersson, Jakob Orlov från SK Brann och Sebastian Crona från Östers IF.

PC omgiven av J-södra spelare. Bild från förgående års genrep.

Det är andra året i rad som våra herrar ställs mot Jönköping Södra i genrepet på Slättens IP i Habo. Förra året slutade matchen 5-1 till Jönköping Södra efter att Jönköping dragit iväg med siffrorna i den andra halvleken.

Pris för entré i Habo: 100kr.

Senaste möten IFK Värnamo – Jönköping Södra
25/03/17, 15:00 Jönköpings Södra – IFK Värnamo 5 : 1 (2 : 0)
04/08/15, 19:30 IFK Värnamo – Jönköpings Södra 1 : 1 (0 : 0)
20/04/15, 19:00 Jönköpings Södra – IFK Värnamo 2 : 1 (1 : 1)

       
IFK VÄRNAMO