Inför IK Brage

På lördag är det så dags för den sista matchen innan herrarna går på sommaruppehåll. Gästande lag är denna gång nykomlingen i Superettan, IK Brage.

De grönvita Borlängelaget har gjort en fin vårsäsong i Superettan. Laget ligger inför matchen på en 6:e plats i tabellen med 24 poäng inspelade och har bara 3 poäng upp till positiv kvalplats där Halmstad just nu huserar.

Inför säsongen plockade laget in en rad spännande spelare som förklarar lagets framgångar hitintills. Bland annat lyckades man knyta till sig Mihlali Mayambela på lån från Djurgården, den unge Sydafrikanen som förra året var utlånad till Degerfors och gjorde 7 mål i Superettan. Man har även plockat in Simon Alexandersson från AFC Eskilstuna som även leder den interna skytteligan med 5 mål gjorda. Nämnvärt är också att Simon 2010 gjorde en kortare visit i IFK Värnamo innan han lämnade för Vimmerby IF. I offensiven återfinns även Anton Lundin som förra året var poängbäst i laget med 12 mål och 8 assist.

 

SIMON ALEXANDERSSON. IK Brages bäste målgörare just nu. 

 

IK Brage kommer till matchen med ett starkt självförtroende och har 3 raka segrar i bagaget. I den senaste omgången lyckades man på hemmaplan besegra tabelltrean Halmstads BK med 3-2. I den matchen stod tidigare nämnde Anton Lundin samt Markus Astvald och Robbin Sellin för målen.

För våra herrar så blev det i den senaste omgången förlust på bortaplan mot Helsingborg med sura 1-0 efter att Gislavedssonen Darijan Bojanic tryckt in en frispark i matchens andra halvlek. Positivt från den matchen var dock att laget stod för en rejäl uppryckning i spelet och var hela matchen igenom med och hotade tabelltvåan om poängen.

 

JOHAN ANDERSSON klev av skadad mot HIF men ska kunna vara redo för spel på lördag.

 

I matchen mot Helsingborg så tog dock både Predrag Randelovic och Anton Maikkula på sig ett gult kort vilket var deras 3:e för året som gör att dem är avstängda i lördagens match. Även IK Brage har en spelare avstängd, närmare bestämt mittfältaren Pontus Hindrikes Bergström. I övrigt så finns det en del frågetecken kring hur Värnamotruppen kommer att formeras då laget dras med en del skavanker.

Väl mött på Finnvedsvallen imorgon, matchstart 16.00!

⚽ IFK Värnamo – IK Brage

⌚ Lördag 30 juni | 16.00

📍 Finnvedsvallen

🏆 Superettan omgång 15

📺 Cmore LIVE

       
IFK VÄRNAMO