Inför IK Frej

Efter 2 raka segrar på hemmaplan är det nu dags för herrarna att ta sig an Vikingarna från Täby på bortaplan.

Med 5 omgångar kvar att spela av årets Superettan så ligger IK Frej Täby på en direkt nedflyttningsplats med 2 poäng upp till kvalplats och 7 poäng upp till säker mark. Poängbehovet är helt enkelt stort för gulsvarta IK Frej, så räkna med ett taggat motstånd som våra herrar får möta.

Vårens möte lagen i mellan slutade med en stabil 3-0-seger för våra herrar där målen signerades av
Melvin, Liridon och Simon Nilsson. Lite mer än en vecka efter IFKs seger över Frej så meddelade även klubben de tunga besked att tränaren Bartosz Grzelak skulle lämna sitt uppdrag och istället ta sig an rollen som assisterande tränare i AIK. Ett tungt tapp enligt många som har lyft fram Bartosz som en nyckelfaktor i lagets framgångar. Roberth Björknesjö, tidigare sportchef i BP, fick uppdraget att ta över efter Bartosz.

… Den glider in! Melvin följer fokuserat hur bollen går in i mål. Foto från vårens möte mot Frej. 

Bland lagets framträdande spelare finns den välväxte Nsima Peter som leder den interna skytteligan tillsammans med Pontus Åsbrink med 6 mål gjorda. Jakob Glasberg, med ett förflutet i Djurgården, har stått för flest framspelningar, totalt 6st hitintills.

Christian Järdler talade så väl inför som efter matchen mot GAIS om den goda formen på IFK Värnamo. Och visst är det så. På 5 matcher har det blivit 4 segrar och bara 1 förlust. Än mer imponerande är facit på hemmaplan där laget inte förlorat sedan majmånad. Samtidigt så har det varit snål utdelning på Vikingavallen där IFK ännu inte har lyckats vinna, något som man nu ska försöka ändra på.

Oscar Johansson är en utav flera som har visat upp en god form och har nu slått sitt tidigare målrekord i Superettan då han är uppe på 5 mål gjorda. Petar Petrovic fortsätter också att leverera framspelningar och leder numera assistligan i Superettan med 10 assist.

Oscar Johansson har slagit sitt tidigare målrekord och är nu uppe i 5 mål gjorda. 

Laget genomför sin sista träning inför matchen under fredagen och det återstår att se exakt hur truppen formeras. Vad vi vet med 100 % säkerhet är att PC får stanna hemma i Värnamo då han är avstängd. I övrigt är alla tillgängliga för spel.

Truppen i sin helhet och Järdlers tankar inför matchen hittar du senare på hemsidan.
Matchen startar kl. 16.00 på lördag och sänds i C More Live för dig som inte planerar en dagstur upp till Täby.

       
IFK VÄRNAMO