Inför IFK Värnamo – Trelleborgs FF

Då var det dags för match igen, imorgon tisdag gästas vi av skånelaget Trelleborgs FF.
Vad har vi då att se fram emot? Trelleborg brukar ju var täta bakåt men inte göra sådär jättemycket mål framåt heller. Kommer det att bli en tillknäppt match med få målchanser?
Svaret är NEJ, varför undrar du säkert nu.
Jo därför att IFK Värnamo på årets 4 första seriematcher har skapat mer kvalificerade målchanser än vad vi gjorde under hela förra hösten, ja kanske till och med under hela förra året, och för att Trelleborg säkerligen har stärkt sitt självförtroende efter förra matchen mot Örgryte där laget bokstavligen klädde av Örgryte och vann med 6-0.

Kommer Liridon och Albin att bilda mittfält imorgon ? det får du veta om du kommer till matchen imorgon

Jag tror och hoppas att vi får se en match med högt tempo där det skapas massor av målchanser, för IFK Värnamo då såklart, och ett härligt passningsspel med mycket djupledslöpningar. Båda lagen har ju spelare för just ett sådant spel.

Vad säger då Christian “CJ” Järdler om matchen då? jag fick mig en pratstund med CJ när han satt i bilen på väg hem från Stockholm

CJ har lite att fundera över inför morgondagen

Hej CJ, du var ju på plats och såg Trelleborg pulvrisera Örgryte, vad har du o säga om morgondagens motståndare?
Hej Nico, jodå jag var på plats och såg matchen. Det var en jämn och bra match i 30 minuter, sen kom utvisningen för Örgryte som förändrade hela matchbilden.
Så Trelleborg var så bra som du förväntat dig?
Ja det var dom, särskilt när dom blev en man mer. Men jag har hela tiden sagt att dom är ett mycket bra och erfaret lag som kommer att tillhöra toppen.
På vilket sätt är dom erfarna?
Trelleborg har ju en del äldre spelare som spelat högt och länge i seriesystemet och är vana vid täta tuffa matcher.
Ah! Men vi har ju PC, han är het som en kamin.
Hahaha stämmer bra det, PC har varit mycket bra hela våren och han med sin erfarenhet skall lyfta dom yngre killarna.
Jag vill minnas att Trelleborg slog oss med 3-1 i vår första träningsmatch, även om jag försöker förtränga alla förluster
– Haha Korrekt, men det var i en träningsmatch och dessutom vår första, killarna kände knappt varandra då, imorgon är det annat som gäller.
Kommer du att ändra spelstil och spela mer defensivt?
Det kommer jag aldrig att göra, vi spelar vårt spel oavsett vem som står på andra sidan. Sedan måste vi vara extra noggranna i vårt försvarsspel då Trelleborg spelar med 4 rena forwards.
Oj, spelar dom verkligen med 4 forwards? Det är väldigt ovanligt, men o andra sidan fattas det ju någon längre ner i leden då ju?
Så är det, det skall vi försöka utnyttja, för det kommer att finnas luckor att kontra på. Det gäller för killarna att vara noggranna och snabba i tanken.
Någon vi skall hålla ett extra öga på hos våra gäster?
Salif Kamara gjorde ju 4 sist så han är säkert full av självförtroende, två andra är såklart rutinerade Marcus Pode och Kristian Heynes, väldigt rutinerade herrar.
Du glömde en, Alexander Blomqvist, han tycker jag är jättebra och han har ju spelat hos oss.
Haha ja du har såklart rätt, Alex är en mycket duktig mittback.
Några skador i laget?
Nej, men Simon Nilsson får se matchen från läktaren då han är avstängd och som du vet och har skrivit om så lämnar Ryan oss så han är inte heller med imorgon.
Tack CJ och lycka till imorgon! O du, kör försiktigt hem! Det är träning 17:00 och jag vill ha truppen inför morgondagen då
Hahaha Tack själv Nico, det skall jag såklart göra

Truppen inför morgondagen:
Tobbe, Pilip, Freddan, Freddy, Tyler, Felix, Liridon, Petar, Oscar, Johan, PC, Adnan, Gutu, Otto, Albin, Melvin, Victor och Ellis.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO