Inför Helsingborg

Imorgon lördag beger sig herrarna till Skåne för att ta sig an Helsingborgs IF i den sista träningsmatchen innan Svenska Cupen drar igång kommande helg.

IFK Värnamo åker ner till Helsingborg med i stort sett samma manskap som förgående träningsmatch då man spelade 0-0 mot Husqvarna FF hemma på ett snöigt Ljusseveka konstgräs. Tillkommer gör dels Tobias Andersson som är tillbaka efter sin sjukdom och även nyförvärvet från Malmö FF Max Olsson.

Lite oväntat så återfinns frånvaron istället på ledarsidan där dels Roar Hansen har dragits med hög feber i veckan och Pavlos Nikolaidis är iväg på akademichefsmöte. Istället så får Magnus Olsson tar större ansvar och coacha laget igenom matchen.
– En bra värdemätare inför kommande helgs cupspel mot BK Häcken. Vi kommer säkerligen möta ett lite annorlunda Helsingborg om man jämför med förgående säsong. Där vi bland annat kan räkna med en högre press som vi behöver vara skickliga i att ta oss ur, säger Magnus Olsson och fortsätter.

– Men vi gör inga större analyser av Helsingborg till denna matchen. Det viktiga är att vi hittar rätt i vårt spel. Vi har i veckan haft fortsatt fokus på vårt anfallsspel och att hitta rätt i det. Att vara framgångsrika i sista tredjedelen och komma till avslut.

Matchen är som tidigare nämnt den sista innan gruppspelet i Svenska Cupen drar igång kommande helg. Vill ni uppleva matchen på plats så spelas den på Olympiafältet i Helsingborg men den går även att streama via Helsingborgs hemsida http://www.hif.se/news/hif-ifk-varnamo-livesands-pa-natet/.

Uttagen trupp:
Tobias Andersson, Morgan Hellman
Jon Birkfeldt, Anton Maikkula, Johan Andersson, Tyler Lissette, Freddy Winsth, Adebayo Ademilua
Victor Kristiansson, Archford Gutu, Daniel Ask, Alexander Jönsson, Adnan Kulovac
Lumala Abdu, Pär Cederqvist, Alexander Henningsson, Paulo Marcelo, Max Olsson

⚽️ Helsingborgs IF – IFK Värnamo

⌚️ Lördag 10 februari | kl. 15.00

? Olympiafältet, Helsingborg

? Träningsmatch 2018

 

       
IFK VÄRNAMO