Inför GIF Sundsvall

På lördag är det dags för herrarna att spela den andra matchen i Svenska Cupens gruppspel. Återigen är det bortamatch som väntar för laget då man tar sig an Allsvenska GIF Sundsvall.

GIF Sundsvall klarade sig med nöd och näppe kvar i Allsvenskan under förgående säsong. Det var faktiskt först i sista omgången som laget säkrade den Allsvenska platsen då man slog IFK Göteborg och skickade ner Jönköping Södra till den negativa kvalplatsen.

I den första gruppspelsomgången besegrade laget Norrby IF med 4-2 på hemmaplan. I den matchen så stod Peter Wilson för 2 utav målen och fjolårets skyttekung i laget, Linus Hallenius, för 1.

Redan under fredagen påbörjade laget resan mot Norrland och Sundsvall. Strax ovanför Arlanda fick vi tag på Roar Hansen som trots bilköer hade humöret på topp…

Lång bortaresa…
– Haha, ja, men det är bra med lite avslappning brukar jag säga, man kan ha det sämre. Vi landar senare ikväll i Sundsvall så då kör vi en liten kvällspromenad för att skaka av oss bussresan. Sedan blir det lite förmiddagsgymnastik imorgon. Det är inte så himla dumt med en lång bortaresa så här års heller, bra för killarna att få lite extra tid med varandra och umgås.

Om man ska blicka tillbaka. Godbitar från förra matchen mot BK Häcken som ni vill ta med er?
– Framförallt försvarsspelet, det sköter vi riktigt bra i stora delar utav matchen. Det tar vi med oss. Sedan så får vi försöka hitta ett lite större lugn i när vi har bollen. Jag kan tycka att vi blev lite onödigt stressade i vissa situationer och tappade bollen på det viset. Vi måste hitta en större tro på oss själva, hålla i bollen lite längre och skapa fler målchanser på det viset.

Dina tankar om GIF Sundsvall?
– Jag har sett deras match mot Norrby och GAIS. Det är ett lag som har ett eget spel, är trygga med bollen och att skapa chanser genom att vara kreativa i sitt spel. Tycker dem har växt i just detta under den senaste tiden, dels tack vare deras spanska inslag i truppen med 3-4 spanjorer som är vana vid att spela sig ur situationer. Sedan så har dem farliga anfallare i Linus Hallenius och Peter Wilsson där framförallt sistnämnde har en snabbhet som vi får se upp med. Men gör vi en lika bra prestation som mot BK Häcken så hoppas jag att vi kan få med oss något hem till Värnamo.

Hur ser läget ut truppen till matchen?
– Vi har åkt upp med 16 man. I stort sett samma trupp som sist. Unge Max Sandblad stannar hemma och spelar med Tipselit istället och Lumala Abdu dras med en lättare skada i foten. Inget farligt men vi väljer att låta honom vila så är han förhoppningsvis tillbaka till nästa vecka. På plussidan så är Paulo Marcelo spelklar och är med i truppen.

Matchen börjar kl. 14.00 och sänds via c-more. Köp matchen här så stödjer du även IFK Värnamo.

       
IFK VÄRNAMO