Inför Gefle

I Superettans 17:e omgång ställs våra herrar mot Gefle hemma på Finnvedsvallen, ett Gefle som möjligen har hittat flytet efter en blytung vårsäsong.

Visst minns vi vårsäsongens andra omgång när herrarna tog den långa resan upp till Gefle och besegrade de ex-allsvenska Gefle IF med hela 5-2.
– Det var en rolig match. Vi gör det väldigt bra, fick en bra start, kom rätt in i matchen och tog tidigt ledningen som sedan bäddade för en stabil seger. Säger Christian Järdler.

Men våra herrar var inte ensamma om att besegra Gefle. Laget fick genomlida en blytung vårsäsong och radade upp förluster. Det hela landade också i att lagets tränare Thomas Andersson fick lämna efter 10 omgångar och ersattes utav Dalkurds tidigare tränare Poya Asbaghi.
– Taktiskt och organisatoriskt så är det stor skillnad på de två. Poya har nu haft några matcher på sig att sätta sin prägel på laget och det börjar synas vad han vill göra med Gefle. Det är numera ett Gefle som är influerat av hur Dalkurd spelar. Vi kan troligtvis räkna med en 3-5-2 uppställning där dem kommer sätta ett högre och aggressivare försvarsspel än vad vi fick möta i vårens match.

De 2 inledande matcherna efter sommarvilan har slutat med en förlust och en seger för Gefle. På bortaplan förlorade man mot Varberg med 2-0 men i lagets senaste match lyckades man vända trenden och gjorde en stark match när man hemmabesegrade GAIS med 2-1.

I truppen återfinns en hel del Allsvensk-rutin med spelare så som Piotr Johansson, Jesper Florén, Anton Lans, Christian Ljungberg och Jonas Lantto. Där sistnämnde Jonas Lantto är en riktig Gefleit och har spelat i klubben under hela deras resa i Allsvenskan (2007-2016). I den interna skytteligan toppar Johan Oremo som dock inte kommer göra några fler poäng för klubben då han lämnade i sommarfönstret för nykomlingen i Allsvenskan Halmstads BK.

För IFKs del så följdes storsegern mot Syrianska upp med en tung förlust borta mot Trelleborg där det var de tidigare IFK-spelarna Magnus Andersson och Alexander Blomqvist som stod för skåningarnas segermål.
– Tillskillnad mot Syrianska så kom vi inte rätt in i pressen mot Trelleborg under den första halvleken. Vi startar rent ut sagt dåligt, ger dem för mycket tid med bollen och det krävdes alldeles för mycket energi innan vi vann tillbaka den. Samtidigt är jag väldigt stolt att vi lyckas vända matchbilden under den andra halvleken. Vi får in kvitteringsmålet och därefter är det vi som styr matchbilden, dock så är det ändå Trelleborg som i slutändan drar det längsta strået och tar samtliga poäng.

Melvin Frithzell gjorde sitt 7:e mål för säsongen mot Trelleborg.


I matchen mot Trelleborg saknades Fredrik Lundgren då han var avstängd p.g.a. 3 varningar men är nu åter tillgänglig för spel. I övrigt så är det fortfarande visst arbete kvar innan den nya Japanen Egawa Masanobu är spelklar, annars är samtliga spelare tillgängliga för matchen.
– Vårens match är historia. Vi kan räkna med en helt ny matchbild på söndag, vi kommer möta ett bättre Gefle som slåss för sin överlevnad. Men med rätt inställning och en bra prestation så har vi alla chanser att kamma hem alla 3 poäng, avslutar Järdler.

⚽️ IFK Värnamo – Gefle IF

⌚️ Söndag 6 augusti | kl. 17.00

?  Finnvedsvallen

? Superettan omgång 17

https://event.webbiljett.se/ifkvarnamo/step/chooseSection.aspx?edId=112&eId=118 

? TV4 Sport / CMore-play

Avstängda spelare:
Gefle IF: Martin Rauschenberg Brorsen, Jens Portin (Avstängd pga gula kort)

       
IFK VÄRNAMO