Inför GAIS

inforgais
Ny hemmamatch väntar herrar på söndag då GAIS gästar Finnvedsvallen. Makrillarna från Göteborg kommer till Värnamo med stärkt självförtroende efter seger i den senaste matchen hemma mot Åtvidaberg.

Förra året var ett bra år för IFK att möta GAIS. Seger med 1-0 hemma på Finnvedsvallen följdes upp med seger 3-1 på Gamla Ullevi då bland annat Tobias Englund stod för ett drömmål i tidigt skede på matchen. Men sett över alla Superettan-matcher lagen i mellan så är det jämnt skägg. 2 segrar, 2 oavgjorda, 2 förluster har det blivit över de 3 säsonger som GAIS har befunnits i Superettan samtidigt som IFK Värnamo.

Inför säsongen var det många som lyfte GAIS som en utav de stora seriefavoriterna. Dock har inledningen inte följt de förväntningarna. 9 inspelade poäng efter 2 segrar och 3 oavgjorda placerar laget på en 9:e plats, 4 placeringar bakom IFK.

Bland nyförvärven i laget kan Luka Mijaljevic (tidigare Utsikten) noteras. Luka stod 2015 för 13 mål i Superettan. Även Sydafrikanen Luther Singh är en spännande spelare i GAIS som kom i mitten av säsongen 2015. Han är även den spelare som leder lagets interna skytteliga.

Vi tog ett kort snack med Jörgen inför matchen för att kolla läget.

Hur ska vi vinna över GAIS?
Genom att göra fler mål än dem. Haha. Nemen, vår starka sida hitintills är vårt kollektiv som är grymt bra. Vi underordnar varandra offensivt och defensivt för att göra laget så bra som möjligt. Det ska vi bygga vidare på.

GAIS med nya tränaren Benjamin Westman – hur skiljer sig laget från förgående år?
Ny och ny. Westman kom ju trots allt in och hade hand om laget efter att Per-Ola Ljung fick lämna under säsongen 2015. Men man kan få uppfattningen att de jobbar lite hårdare under Westman och det har blivit mer av ett tvåvägslag. Sett med Superettanmått så har GAIS också väldigt bred trupp att rulla runt på.

Hur är läget i truppen – Är alla friska?
Peter Jul Nielsen är tillbaka från avstängning. Även Otto Eriksson och Simon Nilsson beräknas vara i full träning på lördag. Därmed är hela truppen förutom Björn Åkesson tillgänglig för spel på söndag, vilket är positivt.

Är ni färdiga med truppen?
Nej. Vi tränar imorgon, lördag, och avvaktar till dess.

 

Matchstart är kl. 16.00 på Finnvedsvallen.
Varmt välkomna!

       
IFK VÄRNAMO