Inför GAIS

På onsdag avslutar våra herrar omgång två i Superettan då man tar sig an GAIS på Borås Arena. En hemmamatch av lite annorlunda karaktär då den spelas i Borås. Men ”hemmamatcher” på Borås Arena har vi goda minnen av…

Det var några turer fram och tillbaka men tillslut kom beskedet; IFK spelar första hemmamatchen på Borås Arena. Ett tråkigt besked för alla Värnamosupporters men senast en hemmamatch flyttades till Borås Arena var mot Jönköping Södra och då blev det IFK-seger med 2-0. Vi laddar för ett liknande resultat imorgon som ett gott plåster på såret. Laget har haft över en vecka på sig att ladda upp inför matchen och är taggade på att revanschera sig från premiärförlusten.

För GAIS så var premiären ett större glädjeämne. Hemma på Gamla Ullevi mötte man Ex-Allsvenska Jönköping Södra. Jönköping tog ledningen i matchen men i slutsekunderna av den första halvleken kvitterande göteborgarna och i den andra halvleken satte nyförvärvet från Husqvarna Edin Hamidovic 2-1 på straff vilket även blev slutresultatet.

Johan var nära att bli målskytt i hemmamatchen mot GAIS förra året

Det blev alltså premiärseger för GAIS som även gick starkt i Svenska Cupen och har av många spekulerats som en av seriens favoriter. Coach Bosko Orovic tog över laget under sommaren 2017 och har fått fortsatt förtroende att styra tillsammans med Hillerstorpsonen Patrik Ingelsten.

Var det gäller spelare så har man framförallt bantat en tidigare väldigt bred trupp där spelare som Anton Wede, James Sinclair, Dardan Rexhepi och Luka Mijaljevic har fått lämna klubben. Var det gäller nyförvärv så har laget plockat in tidigare Helsingborgspelaren Marcus Bergholtz som säkerligen kommer vara nyttig för laget på centralt mittfält. Även tidigare nämnda Edin Hamidovic är ny för året och har under Svenska Cupen lyst av självförtroende med 6 mål på 5 matcher.

 

PC fick kliva av planen mållös i bortamötet mot GAIS förra året

Förra årets möten lagen i mellan slutade med hemmasegrar för lagen. I Göteborg kände sig Värnamo något rånade på poängen då man stod för en bra prestation men lyckades inte få bollen i nät. Desto effektivare var GAIS där Dan Keat med en prakträff spikade slutresultatet till 2-1. Hemma på Finnvedsvallen gick det desto bättre och slutade med seger 2-0. Då var det IFK som stod för prakträffarna genom Oscar Johansson och Liridon Silka.

SE TV-INSLAG MED ROAR INFÖR MATCHEN, KLICKA HÄR

Uttagna truppen:
Tobias Andersson, Morgan Hellman (MV)
Anton Maikkula, Johan Andersson, Tyler Lissette, Freddy Winst, Jon Birkfeldt, York Rafael, Adebayo Ademilua
Predrag Randelovic, Alexander Achinioti Jönsson, Daniel Ask, Alexander Henningsson, Pär Cederquist, Lumala Abdu, Archford Gutu, Adnan Kulovac, Max Olsson

4 senaste mötena:
25/09/17, 19:00 IFK Värnamo – GAIS 2 : 0 (2 : 0)
05/05/17, 19:00 GAIS – IFK Värnamo 2 : 1 (1 : 1)
21/08/16, 15:00 GAIS – IFK Värnamo 3 : 1 (2 : 0)
15/05/16, 16:00 IFK Värnamo – GAIS 1 : 1 (1 : 0)

⚽ IFK Värnamo – GAIS

⌚ Onsdag 11 april | kl. 19.00

📍 Borås Arena

🏆 Superettan omgång 2

📺C More Fotboll

 

       
IFK VÄRNAMO