Inför GAIS

På måndag är det dags för våra herrar att spela den 25:e omgången av Superettan. På hemmaplan tar man sig an Göteborgslaget GAIS som man har revansch att utkräva på.

Det duggar tätt mellan hemmamatcherna för herrarna. Matchen mot GAIS blir den andra raka hemmamatchen och visst minns vi förra veckans hemmamatch mot Degerfors som slutade med seger 2-1. En seger som innebar att laget närmade sig Degerfors på platsen framför i tabellen.
– Jag är nöjd med prestationen mot Degerfors. Nu har vi den andra hemmamatchen i rad, där vi vet att vi är starka och inte har förlorat sedan majmånad. Det är ingen tvekan att vi vill ha 3 poäng även på måndag och få revansch på den tunga förlusten mot GAIS i maj. Säger Christian Järdler.

Ja, maj var en mindre glamourös månad för våra herrar. 6 matcher och bara 1 poäng inspelad där bland annat GAIS var en utav förlustmatcherna.
– Märklig match. Det var 23-14 i avslut och 10-2 i hörnor till oss men ändå förlorar vi med 2-1. Vi gjorde en bra match så det grämer mig att vi gick ifrån matchen poänglösa. 23 avslut är nästan hockey-siffror och borde ha resulterat i fler mål för oss.

Melvin gjorde IFKs mål i vårens möte som slutade med seger för GAIS med 2-1. 

Samtidigt ska det noteras att måndagens match blir mot ett väldigt nytt GAIS. Tränaren Benjamin Westman fick lämna i juni och ersattes tillslut av Bosko Orovic. Samtidigt gjorde laget flertalet värvningar i sommarfönstret.
– Ny match och nytt GAIS. I mina ögon ett bättre GAIS. Dem är aggressivare, högre i sin press och har ett lite tydligare uppbyggnadsspel. Vi kommer möta ett GAIS med väldigt många nya spelare, bland annat har man plockat in bröderna Wede från Helsingborg, Daniel Bennassar som har kommit från Ängelholm, Grekisk mittback i Mavrudis Bougaidis, vänsterback August Wängberg samt Simon Silverholt från Halmstad.

För IFKs del så det bra ut. Fredrik Lundgren och Tyler Lissette som var avstängda förra matchen är åter tillgängliga och i övrigt är ingen spelare skadad.
– Det är en delikat situation där vi har många spelare att välja mellan i alla lagdelar. Alla är friska, ingen avstängd och vi har en bra form på många spelare.

– Samtidigt vill jag betona att vi måste bibehålla ett stenhårt fokus på att vara det IFK Värnamo vi vill vara. Där vi har fart under fötterna, många tempoväxlingar och ett lag som hela tiden är på väg framåt.

Tyler åter tillgänglig efter sin avstängning. 

5 omgångar återstår av årets Superettan och en seger på måndag innebär 35 poäng inspelade. En poängskörd som de senaste 5 åren har räckt för att undvika negativt kval.
– Är det så? Där ser man. Det som är intressant för oss, och som vi har pratat om i gruppen tidigt, är att vi i år ska tävla hela hösten ut och inte bara spela för att överleva. Vi har poängrekordet på 39 poäng som en morot, som vi satsar på att slå.

⚽️ IFK Värnamo – GAIS

⌚️ Måndag 25 september | kl. 19.00

? Finnvedsvallen

? Superettan omgång 25

https://event.webbiljett.se/ifkvarnamo/step/chooseSection.aspx?edId=116&eId=122

? TV4 Sport

       
IFK VÄRNAMO