Inför GAIS

GAMEDAY, GAIS away. Ny tuff match väntar för herrarna ikväll som beger sig mot västkusten med en rejäl dos revanschlusta med sig i bagaget.

Som IFK-sympatisör har man varit med om roligare tisdagar än vad vi fick uppleva denna vecka. Trelleborg i allmänhet och Salif Camara Jönsson i synnerhet var numret bättre än vårt IFK för dagen och vann matchen på Finnvedsvallen med klara 4-0. Återigen är det värt att notera att Trelleborgs Camara Jönsson alltså stod för 4 mål, precis lika många mål som han gjorde matchen innan. 8 mål på 2 matcher, nog borde det vara någon form av rekord?

Hur som så har laget fått ladda om snabbt och redan idag är det en ny match som väntar för herrarna. Någon dag för tidigt dock enligt Järdlers tycke som skickar kritik för upplägget av spelschemat.
Spelschemat är inte rättvist och jag tycker det är mycket märkligt och fel att vi bara har två dagars återhämtning från vår förra match mot Trelleborg medans GAIS har 6 dagar. De spelade mot Falkenberg förra fredagen och vi i tisdags. Det är väldigt olika fysiska förutsättningar för spelarna men vi rår inte över detta utan får acceptera läget och köra på. Säger Järdler.

Det är bara att acceptera och köra på var orden. Laget har under de 2 dagarna analyserat tisdagens match och har enligt Järdler varit helt överens om vilka delar av lagets arbetssätt och matchplan som inte nådde upp till önskad nivå under förgående match.

PC högst i luftrummet under förra årets match mot GAIS på Finnvedsvallen. 

Motståndarkollen då.
GAIS kliver in i den 6 omgången med 5 poäng inspelade. 1 seger, 2 oavgjorda och 2 förluster har det blivit hitintills för Göteborgarna. Segern kom i förra veckan då de på bortaplan lyckades besegra Falkenberg. Då stod Dardan Rexhepi för båda målen vilket gör att han leder den interna skytteligan som förvisso än så länge inte ser särskilt skrämmande ut då laget totalt inte gjort mer än 3 mål.

Samtliga 5 inledande matcher för GAIS i Superettan har sett ut enligt följande:
Norrby IF – GAIS 0 – 0
GAIS – Dalkurd 0 – 1
Syrianska FC – GAIS 2 – 1
GAIS – Helsingborgs IF 0 – 0
Falkenbergs FF – GAIS 1 – 2

I GAIS återfinns även den tidigare IFK-spelaren Johan Svahn som i de inledande matcherna har huserat på lagets innermittfält. Han lämnade som bekant Värnamo inför årets säsong och bakom den värvning stod en annan IFK-bekanting nämligen Patrik Ingelsten som agerar sportchef och assisterande tränare i GAIS.

I IFK-truppen inför kvällens match görs 1 förändring då Simon Nilsson åter kliver in efter sin avstängning och ut går Adnan Kulovac. Truppen i sin helhet:
MV: Tobias Andersson, Pilip Vaitsiakhovich
Backlinje: Viktor Nilsson, Fredrik Lundgren, Johan Andersson, Felix W. Andersson, Tyler Lissette, Freddy Winsth
Mittfält: Oscar Johansson, Simon Nilsson, Archford Gutu, Albin Seger, Liridon Silka, Petar Petrovic, Otto Eriksson
Forwards: Pär Cederqvist, Ellis Cullum, Melvin Frithzell

Vi började med att tala om revanschlusta och Järlder avslutar även med det:
– Vi är fast beslutna att visa att vi kan bättre och vi kommer revanschsugna till Ullevi och går för att ta med oss alla poängen i bussen hem.

Alla poäng hem till Värnamo låter som en bra start på helgen. De satsar vi på, kör hårt grabbar!

IFK Värnamo – GAIS
Datum & Tid: Fredag 5 maj | 19.00
Plats: Gamla Ullevi
Matchen sänds via: cmore.se

       
IFK VÄRNAMO