Inför GAIS

gais

Herrarna beger sig under morgondagen till Göteborg för att ta sig an grönsvarta GAIS. En tuff match väntar mot ett lag som inte har förlorat efter sommaruppehållet.

Inledningen av årets Superettan var dock inte lika positiv för morgondagens motståndare. Som storfavorit så fick man inte riktigt igång spelet och det var i princip lika många förluster, oavgjorda, så som vinster. Desto bättre verkar man har fått igång det nu…

Fyra matcher har det hunnits med efter sommarvilan och på dessa matcher har man 3 segrar och 1 oavgjord. Just oavgjort blev det i den senaste matchen då man inför 11 000 åskådare spelat 0-0 mot stadskollegan Örgryte.

Offensivt finns det flera spelare för våra herrar att se upp för. I den interna poäng toppen återfinns spelare så som Luka Mijaljevic (förra året Utsikten) och James Sinclair (förra året Östersund). Lägg där till unge Luther Singh (född -97) som har gjort 7 mål i årets Superettan och Dardan Rexhepi, sommarnyförvärvet från BK Häcken, som i sin första match stod för 2 mål.

I vårens möte mellan de 2 lagen så blev det oavgjort, 1-1. Issam Jebali gav Värnamo ledningen efter ca 20 minuter men tidigare nämnde Luka Mijaljevic kunde kvittera för GAIS men 20 minuter kvar att spela av matchen.

Men goda minnen har vi ifrån fjolåret på Ullevi. Då knorrade Tobias Englund in ledningsmålet redan i den 1:a minuten. Ett fantastiskt fint mål som bäddade för en finfin 3-1 seger.

Om Tobias får en drömstart även i morgondagens möte återstår att se. Man han och övriga i truppen har en god träningsvecka bakom sig och skadeläget fortsätter vara positivt, bortsett från Didos långtidsskada. Även Gentrit Citaku, lånet från IFK Norrköping, är nu klar för spel och finns att tillgå till söndagens match.

Matchen startar kl. 15.00 och sänds i TV4 Sport.

       
IFK VÄRNAMO