Inför Falkenberg

Det blev en snöplig avslutning på söndagens match mot Gefle som kvitterade på övertid. Imorgon, onsdag, tar herrarna sig an Falkenberg på bortaplan som även dem lyckades kvittera i slutskedet av matchen på Finnvedsvallen i juni.

Efter herrarnas hemmamatch mot Falkenberg i mitten av juni, där de så snöpligt kvitterade i slutminuterna, så har västkust-laget ångat på bra i tabellen och placerar sig inför onsdagens match på en 5:e plats i tabellen, 3 poäng bakom Helsingborg på kvalplats.

Närmare analyserat så har laget faktiskt inte förlorade sedan 10 juni, då mot IK Frej på bortaplan. Därefter har det blivit 3 segrar och 2 oavgjorda. I förra omgången mötte laget GAIS borta på Gamla Ullevi och lyckades precis som i Värnamo att kvittera i slutskedet av matchen.

PC stod för IFKs mål i förra matchen mot Falkenberg, snyggt framspelad av Melvin Frithzell. 

Tidigare IFK-profilen Tobias Englund fortsätter att vara i toppen av lagets interna skytteliga. Nu med 5 mål gjorda. En plats som han delar med Viktor Götesson och Erik Pärsson. I övrigt kan det noteras att lagets vänsterback Johannes Vall inte kommer till spel i morgondagens match, dels då han är avstängd men framförallt för att han under tisdagen lämnade klubben för spel i Norrköping.

Christian Järdler inför matchen:
”Inför denna perioden med 3 matcher på 1 vecka så har vi ändrat lite i vårt upplägg. Vi misslyckades i vårens motsvarade period, då la vi mer fokus på att vila och återhämta oss, nu har vi istället försökt ånga på och hålla igång med tuffare träningspass.

Fast vi inte har förlorat mot Falkenberg så känns det som att vi har revansch att utkräva. Vi kryssade både i Svenska Cupen mot dem och i hemmamatchen i juni. I båda matcherna har vi, tycker jag, varit bättre men Falkenberg har i båda matcherna utjämnat och tagit poäng av oss. Vi åker dit med en bra känsla, vi har tagit poäng i 6 av de 7 senaste matcherna och har en bra bild över vad vi behöver göra för att få med oss poäng hem från Falkenberg.

Falkenberg har många spelare som har spelat i Allsvenskan och har efter en tung start kommit tillbaka och tagit tunga vinster på hemmaplan. För oss blir det viktigt att ta kampen i duellspelet, ha fart på bollen och vara det laget som springer mest.”

 

⚽️ Falkenbergs FF – IFK Värnamo

⌚️ Onsdag 9 augusti | kl. 19.00

? Falcon Alkoholfri Arena

? Superettan omgång 18

? http://event.webbiljett.se/falkenbergsff/step/chooseSection.aspx?edId=75&eId=78

? C More Fotboll

Avstängda spelare:
Falkenberg: Johannes Vall (Avstängd pga gula kort)

 

       
IFK VÄRNAMO