Inför Degerfors

degerfors

Herrarna har satt sig på bussen och påbörjat färden mot Degerfors och Stora Valla. Bortamatch väntar ikväll och det är ett Degerfors, som åtminstone tillfälligt tagit sig ur en negativ trend, som står för motståndet.

I förra omgången kom årets första seger för Degerfors. På bortaplan lyckades man besegra Halmstad BK med 1-0. Innan dess har klubben lyckats med 2 oavgjorda matcher och 3 förluster. En tuff start för ett lag som har spekulerats som ett utav topplagen i årets Superettan.

Bland nyförvärven inför årets Superettan kan Ronny Sabo noteras som 2015 var med och tog upp Jönköping Södra till Allsvenskan då han stod för 4 mål. Degerfors har även mittfältaren Boris Lumbana i truppen som i våras visade att han inte bara är en duktig fotbollsspelare utan även sångare då han tog sig hela vägen till finalen i Melodifestivalen.

IFK har fortsatt på segerspåret och tog i söndags årets 3:e seger och höll nollan för 5:e gången i år. Man behöll därmed även sig fjärdeplats med samma poängskörd som tredjeplacerad Örgryte. Mot Assyriska i söndags fick även PC för första gången i år presentera sig i målprotokollet, vilket både han och övriga besökande på Finnvedsvallen visade stor glädje över.

3 förändringar i truppen har gjorts från förra matchen. Simon Nilsson vilar på grund av skada, Peter Jul Nielsen är avstängd efter 3 gula kort och Tobias Andersson kliver in istället för Filip Eriksson.

Hela truppen:
Jonathan Rasheed, Tobias Andersson
Freddy Winsth, Henrik Widén, Johan Andersson, David Engström, Tobias Englund, Viktor Nilsson
Martin Claesson, Oscar Johansson, Adnan Kulovac, Johan Svahn, Viktor Palmkvist, Ellis Cullum, Yves Nkuru, Pär Cederqvist, Issam Jebali

       
IFK VÄRNAMO