Inför Degerfors

På söndag gästar Degerfors Finnvedsvallen. Herrarna laddar för att studsa tillbaka på segerspåret efter att har förlorat i den senaste omgången mot Varberg.

Efter 2 raka segrar så satte Varberg stopp för herrarnas segertåg. Efter att har tagit ledningen i den andra halvleken genom Liridon Silka så klarade laget inte av att hålla ut utan istället så vände Varberg på steken och vann med 2-1.

På söndag är det dags att studsa tillbaka. Då väntar Degerfors som är placerat på platsen framför våra herrar. En riktig 6-poängsmatch är det alltså som väntar, vid seger har herrarna möjlighet att fortsätta haka på plats 4-7 samtidigt som man håller ett betryggande avstånd till botten.

Segervrål! Johan och resten av laget är laddad för att studsa tillbaka på segerspåret. 

Till matchen kommer man utan mittbackarna Tyler Lissette och Fredrik Lundgren som båda är avstängda vilket innebär att vi kommer få se ett helt nytt mittbackspar. Återstår att se exakt hur det formas. I övrigt är samtliga spelare tillgängliga. Däribland är Pär Cederqvist tillbaka efter sin 4 matcher långa avstängning.

I vårens möte lagen i mellan så drog Värnamo det längsta strået i slutsekunderna av matchen. Petar hittade då fram med ett inlägg till Melvin som nickade in sitt första mål i Superettan. Ett mål som kom efter en enorm forcering från Värnamo under den andra halvleken.

Söndagens motståndare Degerfors spelade senast oavgjort mot Öster på hemmaplan då man vände underläge till 1-1 genom den målfarlige ytterbacken Marcus de Bruin. Just Marcus bildar tillsammans med lagets assistkung Mihlali Mayambela en vass vänsterkant som våra herrar får se upp för.

I övrigt så levererar den väl meriterade Shpetim Hasani offensivt och har hitintills stått för 7 mål. 1 mindre än lagets skyttekung Sargon Abraham som kom till Degerfors inför årets säsong från Skövde AIK.

Sargon Abraham, skyttekungen i Degerfors med 8 mål gjorda. 

Exakt hur truppen utformas och Järdlers tankar inför matchen hittar du senare på hemsidan.

Missa inte heller att vi laddar upp inför matchen i Värnamo City under lördagen. Då är IFK Värnamo med och arrangerar Familjelördag i City. Läs mer om det här.

Väl mött på Finvedsvallen på söndag. Matchstart 17.00!

 

       
IFK VÄRNAMO