Inför Degerfors

degerfors

Efter närmare 1 månads uppehåll från Superettanfotboll på Finnvedsvallen så är det på måndag återigen äntligen dags. Då gästas vi av Degerfors IF och revansch finns att utkräva efter vårens möte på Stora Valla.

Efter att har haft 4 raka matcher utan förlust så gick våra herrar på pumpen när man i maj månad mötte Degerfors på bortaplan. Med 2-0 underläge efter den första halvleken så var uppgiften att vända på steken för tuff och matchen slutade tillslut med förlust 3-1.

Därefter har lagen tagit någorlunda olika vägar i serien. Degerfors har bara lyckats skrapa ihop 6 poäng på de efterföljande 9 omgångarna inför måndagens match medan våra herrar har fått ihop ytterligare 15 poäng. Därmed är det toppen mot botten som möts. Degerfors på negativ kvalplats med 14 poäng inspelade och IFK Värnamo på en 5:e plats med 26 poäng.

Degerfors åker till Värnamo med en ny huvudtränare i laget då man tidigare i veckan klargjorde att huvudtränaren Patrik Werner släpper tränarrollen i föreningen för att i stället vara Sportchef. Istället är det den tidigare assisterande tränaren Jonas Lindskog tillsammans med Stefan Jacobsson som kommer leda laget under måndagens sammandrabbning.

Laget kommer att bege sig till Värnamo utan försvaren Christoffer Wiktorsson som är avstängd efter 3 gula kort. Bland poängspelarna i laget så är det värt att hålla ett öga på Ludvig Fritzson som leder den interna skytteligan. Även Peter Salomonsson återfinns i laget som hitintills har gjort 3 mål och som tyvärr har haft en vana att göra mål mot just IFK.

För vårt IFK så är just nu i stort sett samtliga spelare tillgängliga till måndagens match. Ingen spelare är avstängd och samtliga spelare är i fullträning, bortsett från långtidsskadade Tobias Englund och Dido. Glädjande är dock att Englund är på väg tillbaka och hoppas kunna komma i matchspel det närmaste. Var det gäller Dido så är det mer oklart när han är åter i spel.

Revansch är det som gäller på måndag och ditt stöd behövs. Väl mött på Finnvedsvallen kl. 19.00!

       
IFK VÄRNAMO