Inför Brommapojkarna

En tuff bortamatch väntar herrarna på söndag då man tar sig an Brommapojkarna som är solklar serieledare.

Det blev återigen ett surt slut för våra herrar i den senaste matchen när man mötte Dalkurd. Efter att ha tagit ledningen i mitten av den andra halvleken så såg det länge ut som att laget skulle få kliva av som segrare mot tabelltvåan men med fåtalet minuter kvar lyckades Dalkurd kvittera till slutresultatet 1-1.
– En besvikelse över ett återigen sent poängtapp. Samtidigt är jag betydligt mer nöjd med vår prestation denna gång i jämförelse med matchen mot Falkenberg. Totalt sett är det självklart dyra poäng som vi har förlorat i slutminuterna om man ser till Falkenberg, Gefle och Dalkurd. Säger Christian Järdler.

Jubel efter Fredrik Lundgrens 1-0 mot Dalkurd. Dock räckte det inte hela vägen till seger… 

De tuffa matcherna avlöser varandra och efter att spelat oavgjort mot tabelltvåan så väntar nu den självklara serieledaren Brommapojkarna.
– BP borta är den svåraste uppgiften man har i Superettan i år. Dem har inte förlorat många poäng på hemmaplan. Vi vet om att det blir en väldigt tuff match och att det kommer krävas det absolut yttersta från oss i alla delar av fighten.

Brommapojkarna leder serien inför matchen med hela 14 poäng och har hela året varit väldigt starka. Dock så var IFK nära att besegra laget i vårens möte på Finnvedsvallen. Men efter att ha missat flera riktigt heta lägen så var det istället Brommapojkarna som gjorde matchens enda mål och vann med 1-0.
– I vårens möte gjorde vi en utav våra bästa prestationer hitintills. Så vi vet att om vi träffar rätt i vår matchplan och insats så har vi alla chanser att vinna mot dem. Säger Järdler och fortsätter.

– Det är en oerhört hög nivå i deras trupp. Dem har hittat ett sätt att spela på som är svårt att möta. Där dem har bollskickliga, välutbildade spelare som är bekväma i att styra spelet, särskilt hemma på sitt konstgräs. Markus Gustavsson är helt klart navet i deras spel och kommer vara viktig att ha koll på. Vidare så är även Victor Gyökeres riktigt vass och kommer vara ett orosmoment för vårt försvar.

PC var inte helt nöjd med alla beslut i vårens möte och fick här syna det gula kortet.

Vid seger i söndagens möte så har IFK chansen att kliva ytterligare 2 placeringar i tabellen, upp på en 7:e plats och därmed bygga ytterligare avstånd till botten.
– Det är väldigt viktigt att tävla om initiativet mot Brommapojkarna. Vi åker inte upp för att försvara hem poäng, vi åker upp för att själva ha bollen och skapa målchanser av egen kraft. Vi ska vara modiga i vårt spel, både offensivt och defensivt och kommer arbeta hårt för att bli framåtlutande.

Vissa förändringar sker i truppen då Viktor Nilsson är skadad och Liridon Silka är avstängd. Ersätts gör dem av Simon Nilsson som åter är tillgänglig för spel efter sin avstängning samt Felix Wieslander.

⚽️ Brommapojkarna – IFK Värnamo

⌚️ Söndag 20 augusti | kl. 15.00

? Grimsta IP

? Superettan omgång 20

http://brommapojkarna.ebiljett.nu/

? C More Live

Avstängda spelare:
IFK Värnamo: Liridon Silka

 

 

       
IFK VÄRNAMO