Inför Ängelholm

aff

Kommande måndag så gästar Ängelholm Värnamo för match i Superettans 19:e omgång. En viktig match för herrarna som vill komma tillbaka på segerspåret efter förlusten senaste mot AFC United.

Det är ett Ängelholm som kommer till Värnamo med rejält skärrat självförtroende. Sedan återstarten efter sommaruppehållet så har det blivit 3 raka förluster för Skånelaget och på detta rejält med turbulens kring föreningens framtid. Ekonomisk är situationen löst men kvarstår gör att laget ligger placerad längst ner i tabellen med svidande -25 i målskillnad. Inte nog med det så klargjordes det även i veckan att lagets bästa målskytt Ryan Finley inte kommer spela längre för föreningen.

Men det finns fortfarande goda kvalitéer kvar i laget, däribland 2 tidigare IFK-spelare; Vlado Zlojutro och Petar Petrovic som delar den interna passningsligan med 2 assist vardera. Vlado har förövrigt även gjort 2 mål, vilket gör han till lagets bästa poängspelare.

Vårens möte i Ängelholm lagen i mellan slutade med seger för IFK med hela 4-0. Då med kvartetten Johan Svahn, Simon Nilsson, David Engström och Issam Jebali som segerskyttar. I den totala statistiken, i Superettan, mellan lagen så är det ganska jämnt. För vårt IFK så har det blivit 4 segrar, 4 oavgjorda och 3 förluster. Den senaste förlusten på Finnvedsvallen mot Ängelholm kom 2012.

Måndagens match blir hemmapremiären för nyförvärvet Adam Chenouffi. I övrigt så är laget i fullträning och på skadelistan återfinns enbart Dido Hussein och Henrik Widén.

Missa inte heller att VN-tältet håller öppet på måndag. Från klockan 18.00 är ni varmt välkomna dit för en smarrig VN-burgaren innan matchen drar igång 19.00. Vi ses på Finnvedsvallen!

       
IFK VÄRNAMO