IFK segrare i Bravida Cup

Den klassiska annandagscupen fortsätter att vara en riktig publikdragare. Över 400 personer samlades i Sporthallen för att se våra lokala lag göra upp i årets upplaga av Bravida Cup.

Cupen öppnades med ett klassiskt möte mellan IFK Värnamo och Värnamo Södra. IFK tog tidigt ledning i matchen men därefter hittade Södra in i spelet och lyckades även kvittera halvvägs in. Men tillslut var IFK strået vassare och vann öppningsmatchen med 4-1.

Därefter var matchandet igång med full fart. Förutom IFK Värnamo och Värnamo Södra så spelade även Bredaryd/Lanna och Kärda i grupp A. Bredaryd/Lanna som kommande säsong huserar i division 3 var de lag som tog upp kampen om gruppsegern med IFK men efter förlust med 2-0 mot de vitblåa så fick man nöja sig med en andraplats i gruppen.

John Wettebrand låg bakom ett av IFK-målen i matchen mot Bredaryd

I Grupp B så var det kärt återbesök av FC Krukan med Willes Kamrater i cupen. De gamla IFK-spelarna gjorde sitt tredje uppträdande och lyckades för första gången nå hela vägen till final. Men det började knackigt…

På numera klassiskt manér lyckades laget inom de första 20 sekunderna hamna i underläge i den första gruppspelsmatchen mot turneringens yngsta lag, Smålandsstenar. De svartvita ynglingarna hade nog koll på att de något äldre Krukan behövde sin stund för att hitta flåset och med sin höga press och vackra klapp-klapp-spel var man nära att gå segrande ur matchen. Men Krukan hittade både flåset och bolltouchen och vann tillslut matchen med 5-3.

Unga Smålandsstenar startade starkt mot FC Krukan

Lagans AIK och Horda AIK återfanns också i grupp B där Hordas Arman Ashtiani stod för turneringens absolut snyggast mål. Möjligen det snyggaste målet som någonsin gjorts i turnering. Det var jubel från läktaren när Arman avancerar fram på planen och med en delikat tunnel tog sig allt närmare mål. Efter ett misslyckat pass därefter så lyfter bollen mot höjden i en perfekt båge för en bicykleta. Tiden står stilla. Publiken är på väg upp ur sina stolar. Ska han göra det? Jo visst ska han! Med en perfekt bicykleta trycker Arman in Hordas ledningsmål. Vilket mål, vilken show! Men trots den inledningen av matchen så fick Horda se sig besegrade i samtliga 3 matcher. Men showen, den glömmer vi inte!

I finalen blev det alltså de äldre IFKarna i FC Krukan mot de yngre IFKarna i IFK Värnamo och det var de äldre som började bäst. Kapten Kalle Berglund i FC Krukan visade vägen i inledningen av matchen och gjorde båda målen som tog laget till en tidig 2-målsledningen. Men IFK malde på i ett högt tempo som tvingade Krukan till att ta på sig många frisparkar. Något som är förödande i Futsal då den femte frisparken emot sig istället renderar i straffspark, vilket även blev fallet i finalen.

Enes Ahmetovic i FC Krukans mål stod för många bra räddningar i finalen. 

Vid 2-1 ledning till FC Krukan så tog man på sig sin femte frispark. Oscar Johansson i IFK, som även fick pris som turneringens bästa spelare, var mannen som tog hand om straffsparken och sköt säkert in kvitteringsmålet. Kort därefter så fick IFK återigen straff och Enes i FC Krukans mål, som annars storspelade i finalen, fick se sig riktigt grundlurad när Oscar Johansson med en ”panenka straff” ger IFK ledningen.

Det var ett tappert kämpande FC Krukan som gav allt för att åter komma in i matchen. Men IFK var strået vassare och vann tillslut finalen med 6-3.

Segervrål!

Stort tack till alla spelare, ledare, funktionärer, domare och publik för en trevlig dag i Sporthallen. Nu laddar vi batterierna för en ny fotbollssäsong 2018!

Fler bilder från cupen hittar du här.

Grupp A
Värnamo Södra – IFK Värnamo 1–4
Kärda – Bredaryd/Lanna 1–2
Kärda – Värnamo Södra 4–3
IFK Värnamo – Bredaryd/Lanna 2–0
IFK Värnamo – Kärda 4-0
Bredaryd/Lanna – Värnamo Södra 2–1

1) IFK Värnamo
2) Bredaryd/Lanna
3) Kärda IF
4) Värnamo Södra

Grupp B
FC Krukan med Willes Kamrater – Smålandsstenar 5–3
Horda – Lagan 3–5
Smålandsstenar – Horda 6–3
Lagan – FC Krukan med Willes Kamrater 1–3
FC Krukan med Willes Kamrater – Horda 6–2
Lagan – Smålandsstenar 4–3

1) FC Krukan med Willes Kamrater
2) Lagan
3) Smålandsstenar
4) Horda

Final:
IFK Värnamo – FC Krukan med Willes Kamrater 6–3

 

       
IFK VÄRNAMO