IFK Dam näst bäst i Småland


För gårdagens final på Finnvedsvallen vanns av gästande och bästa granne Mariebo IK
Grattis säger vi till tjejerna i Mariebo IK, guldhattarna var ni värda igår.

Det bjöds på en fantastiskt spännande match på Vallen och den stora publiken njöt för fulla drag denna ljumma kväll, två jag som gav allt och ett domarteam som såg till att tjejerna själva fick avgöra utgången på matchen trots att det var stenhårt och med tuffa hårda närkamper under 120 minuter.

Våra tjejer hade ett litet övertag anfallsmässigt medan Mariebo hade lite mer boll till en början, men som ni vet gäller det att ha marginalerna med sig i täta matcher.
I minut 20 lyfte vi en boll bakom gästernas backlinje, gästernas målvakt gick långt ut för att nicka undan bollen men missbedömde studsen, bollen gick över henne och mot mål, bakom kommer Mona sprintandes i kamp med en back, precis i sista sekund hinner backen få en tå på bollen och lägga ut den till hörna.
Och här kommer då marginalerna, en minut senare och på Mariebos första riktiga anfall fångar en forward upp bollen precis på kortlinjen, hon skickar in den på vinst och förlust o där precis i rätt ögonblick och på rätt plats dyker Frida Johansson upp och skarvar in ledningsmålet, marginaler var det som sagt var.

Men vi hängde inte med huvudet för det, tvärtom, vi lyfte upp spelet istället, mitt i vår press kontrar gäster på oss, det resulterar i en hörna, den är perfekt och nicken på den av Julia Lindster lika så, dock tar bollen i ribbans underkant och ut, detta i minut 26.
4 minuter senare är det vår tur att träffa ramen, ännu en boll bakom gästernas backlinje och återigen en kamp mellan målvakt, back och Mona, denna kamp vinner Mona denna gång och hennes perfekta lyftning är inget att säga om, mer än att den tar i stolpen och ut.
I minut 42 får ännu en hörna på ett bra avslut som tippas ut, den tar som vanligt Felicia hand om, bollen kommer in i gästernas straffområde, kalabalik om vem som skall gå på bollen som hamnar på Tildes fötter, ett busenkelt mål för Tilde då hon bara hade att sätta foten till.
Helt rättvist att halvleken slutar oavgjort.

Om första halvlek var spännande så var andra halvlek en ren nagelbitare, jag tror inte någon i publiken var missnöjd med det de såg rent spelmässigt och spänningsmässigt.
Linda Persson som blivit inbytt direkt i andra halvlek såg till att vi fick ledningen i matchen i minut 53 när hon dundrade in 2-1 målet.
Men gästerna är giftiga och giftigast är mycket duktiga Ellen Toivio, hon avgjorde denna match helt på egen hand.
I minut 60 kvitterade hon till 2-2, i minut 105 gav hon sitt lag ledningen, i minut 117 utökade hon till 4-2 för att slutligen döda matchen helt i minut 119 genom att göra 5-2 också.

Vi var med och stundtals förde vi också matchen, men vi hade tyvärr inte orken när matchen gick till förlängning efter 2-2 vid full tid, ett par skador på nyckelpersoner gjorde sitt också men vi föll med flaggan i topp. Tjejerna gjorde allt de kunde, de gav allt de hade o ge, mer kan ingen begära av dem.

Till bäste spelare i respektive lag utsåg juryn Andréa Bjurek i Mariebo och Tilde Johansson i IFK, bra val tycker jag i en match där det säkert var jättesvårt att utse någon specifik då alla tjejer på plan var bra.

Nu skall vi träna en vecka till, sen tar vi några veckors ledigt för att därefter börja träna igen och ladda upp inför vår futsalcup ”Ica Kvantum Luciacup” den 8:e december.

Fakta:
Final i Hyundai Cup 2018
IFK Värnamo – Mariebo IK 2-5 efter förlängning (1-1 i halvtid och 2-2 efter full tid)
0-1 efter 21,37 Frida Johansson
1-1 efter 43,23 Tilde Johansson, assist Felicia Schellhas
2-1 efter 52,40 Linda Persson
2-2 efter 59,01 Ellen Toivio
2-3 efter 104,48 Ellen Toivio
2-4 efter 116,41 Ellen Toivio
2-5 efter 118,23 Ellen Toivio

Avslut totalt: 10-10 (5-2)
Avslut på mål: 3-5 (2-2)
Frisparkar: 6-5 (1-1)
Hörnor: 6-2 (1-1)
Varningar: Mona Chahrour IFK
Publik: 312 varav minst 100 MIK-supportrar, tack för att ni kom och bidrog till den härliga stämningen på Finnvedsvallen!

Startelvan:
Kajsa P (mv), Emma A, Olivia L, Linnéa A, Felicia S
Alma I, Julia W, Sefika M, Tilde J, Fanny H & Mona C
Ersättare: (alla fick speltid)
Linda P, Alma C, Amela B, Emma L, Amanda H

Utomordentligt bra domarteam som höll matchen på en perfekt nivå:
Erik Gren HD, Erna Huskic AD1 och Maja Nyberg AD2

Ett speciellt tack till Per-Axel ”PeaX” Svensson för lån av bilderna

O som vanligt ett par kloka ord att ta med sig:
“Det viktigaste är inte att aldrig falla, det viktigaste är att kunna resa sig efter varje fall”

Vid pennan:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO