IFK Dam fortsätter att imponera

Det blev 9-2, efter 3-0 i halvtid, mot svårspelade Växjö BK i dagens träningsmatch på Ljusseveka KG.
Det är glädjande att se att detaljer vi tränat på under några månader sitter bättre och bättre för varje match vi spelar.
Vi har tålamod och vi är noggranna, vi är trygga med boll och vi är effektiva när målchanserna kommer.
Det kommer att bli ett mycket intressant år i ettan i år, hur långt räcker detta? I oktober har vi svaret.

Linda P, på spelhumör idag

Första 10 minuterna var jämna och det var faktiskt VBK som skapade ett kanonläge efter 8 minuter, men vi har en målvakt vid namn Elvira Jönsson i mål, hennes panterräddning vid stolproten gick inte av för hackor.
Sakta men säkert tog tjejerna över mer och mer och nu började vi skapa chans på chans. Det var stört omöjligt för VBK att fånga in våra tre hypersnabba toppar.

Fanny G, 3 mål och 3 assist idag

1-0 kom i minut 15, det var Fanny G som kom igenom, slog en enkel bredsida till Linda innan målvakten han täcka och Linda kunde enkelt sätta bollen i när.
2-0 i minut 22 var nästan identiskt, Linda till Sefika och ännu ett mål ur instruktionsboken.
Innan halvtid gjorde vi även 3-0, nu var det på en hörna. Emilia Schellhas slog en klockren hörna som målvakten inte nådde riktig, bollen trillade ner framför fötterna på Linnéa Aronsson som bara hade att tåa in bollen i mål.

Linnéa H, lysande på sin kant idag

I början av andra halvlek blev vi en aning bekväma och tillät VBK att komma in i matchen, i minut 55 fick dom en straff, solklar ifall du undrar, som dom satte bakom Elvira, men ack så nära att Elvira kunde styra undan den.
Nu vaknade tjejerna, om inte annat för att tränare PS tydligt talade om vad som gällde. En minut senare stod det 4-1 på tavlan som inte fungerar eftersom någon mindre begåvad individ har haft nöjet att slå sönder den. Återigen var det Emilias känsliga högerfot som med hörnan hittade Fanny G som nickade bollen stenhårt i mål.

Linnéa A, försvarsklippa som gjorde sitt första mål för året

I minut 64 var det återigen dags för Fanny att sprinta ifrån sin bevakning och servera Linda, hennes volley var av den högre klassen och bollen satt stenhårt i burgaveln.
Men VBK gav inte upp, en brytning högt upp på vår planhalva gav nr 10 gata mot mål och slog behärskat in reduceringen till 5-2 i minut 69, sen var det roliga slut för våra gäster.
I minut 70 gjorde Fanny G dagens mål, återigen vände hon bort sin bevakning, tittade upp och såg att målvakten var långt ur, med ett hårt och behärskat skott från 29,4 meter satt bollen precis under ribban.
3 minuter senare ännu en passning på silverfat från Fanny G till Linda och 7-2 var ett faktum.

Elvira J, så nära att styra ut straffen

Sen i minut 80, denna otroliga Fanny G, vände hon bort sin försvarare igen, satt full fart mot mål och enkelt bredsidade in 8-2.
Det skulle bli ett mål till, i matchens sista minut tog sig Linnéa H upp från sin backplats, ingen gick på henne utan hon kunde enkelt komma in i gästernas straffområde, passningen till Sefika var felfri liksom Sefikas avslut på mål.
Tränare PS var mycket nöjd med allt utom inledningen av andra halvlek där han tyckte vi blev lite för bekväma.
Lite extra blommor till Elvira i mål, hon stod långa stunder overksam men när det väl hettade till visade Elvira klass i sitt agerande. Emilia Schellhas på mitten med sitt lugn och sin bollkontroll samt dom tre musketörerna längs fram, Fanny G, Linda & Sefika för sina 8 mål och 4 assist.

Fanny H, outtröttlig matchen igen, här går hennes skott tyvärr i ribban

Fakta:
IFK Värnamo Dam – Växjö BK 9-2 (3-0)
1-0 minut 15 Linda P, assist Fanny G
2-0 minut 22 Sefika, assist Linda
3-0 minut 43 Linné A, assist Emilia S (hörna)
3-1 minut 55, nr 14 (tror jag) i Växjö BK
4-1 minut 57 Fanny G (nick), assist Emilia S (hörna)
5-1 minut 64 Linda, assist Fanny G
5-2 minut 69 nr 10 i Växjö BK
6-2 minut 70 Fanny G, skott från 29,4m
7-2 minut 73 Linda (volley), assist Fanny G
8-2 minut 80 Fanny G (soloraid)
9-2 minut 90 Sefika, assist Linnéa H
Publik: 75
Felfria domare: Andreas Karlsson HD, Rasmus Karlsson AD1 och Mirsad Tutkur AD2

Kommande lördag gästas vi återigen av ett Växjölag, denna gång av Växjö DFF, matchstart 11:00 på Ljusseveka KG. Du ,missar väl inte detta eller hur?
O så några kloka ord på vägen: The first to apologize is the bravest, the first to forgive is the strongest, the first to forget is the happiest”
Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

 

       
IFK VÄRNAMO