Tungt domslut avgjorde


Vi åkte upp till Norrköping fulla av självförtroende och med sikte på poäng, vi visste ju sen tidigare att IFK Norrköping är ett svårslaget lag på konstgräset. Men att ett av de mest märkliga och dumma domslut skulle avgöra denna match kunde vi inte ens drömma om.

Vi startade halvleken på ett utomordentligt sätt där både passningar och löpningar satt där de skulle och vi fick hemmalaget dit vi ville, de fick jaga oss. I minut 9 räknade vi fel i backlinjen och så stod Norrköpings Lovisa Gustafsson helt fri 5 meter från mål och dundrade in bollen. Men inge ko på isen för det var ju vi som förde matchen och hade haft 4 avslut innan målet kom.

 

Tjejerna fortsatte att spela bra och hemmalaget fick fokusera på kontringar. Så i minut 17 kom ett helt sinnessjukt domslut som direkt avgjorde hela matchen. En kontring, Alma Ingelsten i kamp med Lovisa Gustafsson, axel mot axel, 5 meter, 10 meter, de knuffar på varandra båda två, fortfarande axel mot axel, 3 meter innan straffområdet axlar Alma lite hårdare mot Lovisas axel, hon faller, domaren blåser, frispark tänker alla, men till vem? Till alla 87 personers förvåning, 88 med domaren men han var ju inte förvånad, sätter domaren handen i sin bakficka (han har det gula i bröstfickan och det röda i bakfickan) och drar upp det röda kortet och visar ut Alma, frilägesutvisning! Ingen fattade något, ingen såg något så ojust att det skulle resultera i rött kort.


Trots detta gav tjejerna inte upp, vi krigade på som om inget hade hänt och i minut 21 gav jobbet frukt, Mona fick ett läge och så var det 1-1. Men Norrköping är ett erkänt duktigt lag, snart kom de på hur de skulle rulla bort oss och få oss att gå på knäna. I 30 minuter orkade vi spela vårt spel, sen tog värmen och en tjej mindre ut sin rätt. I minut 30 kom 2-1, ännu en gång räknade vi fel och fröken Gustafsson fick ensam rulla in bollen, i minut 38 samma sak fast denna gång fick Lovisa ensam och mot tomt mål nicka in bollen.


Inte mycket att säga om, rättvist om än mycket hårt slag att få en utvisad.
För att ni skall förstå hur värmen tog ut sin rätt måste jag berätta att planen, konstgräs, låg i en grop, vindstilla, vi satt på en kulle 2-3 meter upp och jag tog tempen i skuggan. 29 grader, kan ni då tänka er hur ruskigt varm det var i gropen? Nu förstår jag varför alla tjejer i hemmalaget omedelbart när domaren blåste för halvtid tog av sig skorna, det måste ha varit 100 grader varmt i dem.

Andra halvlek började som den första slutade, full fart framåt för Norrköping, men vi stretade emot bra. Våra anfall blev dock uddlösa, Mona hade inte mycket att sätta emot hemmalagets fyra backar, men vi kämpade och slet som djur. I minut 60 kom matchens snyggaste mål, planens bäste spelare Emilia Larsson fick på en kanon som borrade in sig i krysset bakom en helt chanslös Jennie i mål, bara det var värt entrépengarna. De 10 sista minuterna gick tjejerna på knäna, orken var helt slut, hjärnan ville men benen och fötterna, fulla av värmeblåsor, lydde inte. Tre mål inom loppet av 9 minuter blev resultatet av det, det sista på en solklar straff.


Jag är stolt över tjejerna som gav allt och lite till, Norrköping är ett ruskigt bra lag som säkerligen kommer att tillhöra toppen, men våra tjejer visade under 30 minuter att de inte räds någon, det är en hemmamatch också, på gräs, på en fullstor plan, med en domare som kan reglerna, välkomna till Värnamo i höst så skall vi spela på lika villkor.

Fakta:
IFK Norrköping FK – IFK Värnamo 7-1 (3-1)
1-0 minut 9, Lovisa Gustafsson
1-1 minut 21, Mona Chahrour
2-1 minut 30, Lovisa Gustafsson
3-1 minut 38, Lovisa Gustafsson (nick)
4-1 minut 60, Emilia Larsson
5-1 minut 81, Alma
6-1 minut 89, Amanda Nordlie
7-1 minut 91, Alma Sjödahl (straff)
Avslut totalt: 21-9 (10-6)
Avslut på mål: 11-4 (5-4)
Frisparkar: 8-6 (4-4)
Hörnor: 6-2 (3-1)
Publik: 88

Startelvan:
Jennie H (mv), Alma I, Olivia L, Linnéa A (50), Felicia S (62)
Amanda H (46), Tilde J, Emilia S, Sefika M, Fanny H & Mona C

Ersättare:
Rebecca C (mv), Kajsa B (50), Olivia M (46), Amela B (62)

En nyttig lektion i hur en match kan avgöras av ett galet domslut att ta med sig, och så självklart våra 30 första minuter som var lysande.

Nästa match är kommande söndag hemma på Finnvedsvallen 15,00 då vi gästas av Bergdalens IK, ett lag som alltid spelar fin fotboll och kul o möta.
Välkomna ner och njut

O som vanligt några kloka ord på vägen: ”Dont wait, the time will never be just right”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO