Historisk premiärseger

Det finns premiärer och så finns det Premiärer. 2017 går till historien som en utav de bättre och ligger just nu i topp för våra herrar som den största premiärsegern sedan man tog klivet upp i Superettan 2011.

2011: Landskrona BoIS – IFK Värnamo 1 – 1
2012: IFK Värnamo – Varbergs BoIS FC 0 – 1
2013: Örebro – IFK Värnamo 2 – 0
2014: Östersunds FK – IFK Värnamo 1 – 3
2015: IFK Värnamo – Ljungskile SK 2 – 1
2016: Trelleborgs FF – IFK Värnamo 0 – 0

Och så var det då 2017: IFK Värnamo – Åtvidabergs FF 4-0. En historisk premiärseger, den största sedan IFK Värnamo tog klivet upp i Superettan.

Hur såg då matchen ut? Jodå, sett över hela matchen så är slutresultatet helt klart rätt. Våra herrar tog tag i takt pinnen direkt från start och visade upp en hög aggressivitet vilket gjorde att man i många fall kunde återerövra bollen högt på Åtvidabergs planhalva.

Många trodde nog att ledningsmålet skulle komma redan efter cirka 10 minuter då Petar slog en perfekt hörna som Finley mötte med skallen, men bara någon meter framför mål fick PC lite väl mycket ”fot under bollen” och skarvade den vidare över mål.

Dock skulle de 1 237 besökarna på Finnvedsvallen inte behöva vänta mycket mer innan man skulle få se årets första mål på Finnvedsvallen. Allt börjar i vår egen försvarszon där man lyckades återerövra bollen och Simon Nilsson slår en perfekt lång yttersida till Finley som går i djupled mot mål. Väl vid straffområdet kommer Petar Petrovic på överlapp och får bollen i perfekt läge som ställer hela Åtvids försvar och med ett direktskott hittar nyförvärvet målet mellan benen på Åtvidabergs målvakt. Ett mönsteranfall och en perfekt start på matchen.

Därefter var det väldigt mycket Värnamo fram tills de sista 10 av första halvlek. Åtvidaberg fick då upp sitt spel och hade några fina lägen för att nå en kvittering och det är tveksamt om Bellander i Åtvidaberg sov särskilt gott i natt då han med i princip öppet mål inte lyckades trycka in kvitteringen.

Istället för 1-1 där så skulle IFK komma i en ny snabb omställning några minuter senare. Denna gång är det Viktor Nilsson som bryter igenom på högerkanten och väl i straffområdet går Åtvidabergsförsvaret för bryskt åt honom och domaren blåser straff till Värnamo. Den gode PC är den som kliver fram för att ta hand om straffen och placerar den tryggt i mål.

Andra halvleken dominerar IFK totalt och radar upp lägen. Oscar, Liridon, Simon Nilsson, Ryan, ja det var många som hade fina lägen att göra mål under den andra halvleken men denna match så var det PC och Petar som skulle stå för målproduktionen.

3-0 skulle komma med cirka 25 minuter kvar av matchen. Återigen var det en mycket bra hörna från Petar som denna gång PC hittade rätt med skarven, ribba in, 2-0 Värnamo och dagens andra mål för Superettans stora skyttekung PC.

10 minuter senare så skulle även 4-0 komma. Återigen var det Petar Petrovic, en av dagens stora stjärnor som skulle få glädjen att göra målet. Denna gång med ganska stor hjälp av Åtvidabergsförsvaret som något oturligt skarvade Petars skott i en perfekt båge över bortamålvakten. Retligt men snyggt.

En historisk stor premiärseger som lovar gott inför framtiden. Det enda tråkiga är att vi nu får vänta 2 veckor innan vi återigen få se våra herrar på hemmaplan, den 18 april då Brommapojkarna kommer på besök. Men innan dess så ska vi även hinna med att ta oss an Gefle på bortaplan kommande helg. Orkar ni inte ta bilen hela vägen upp till Gävle så sänds matchen precis som vanligt i CMore.

       
IFK VÄRNAMO