Herrarna Vinnare i Skåne!

Det är bara att ta av sig hatten och buga djupt för detta IFK, för återigen har dessa killar visat att dom aldrig ger sig. Trots turbulens, ryktesspridning och en massa annat stod dom där på Olympia igår starkare än någonsin, laddade till tusen och taggade till tänderna.
Olyckskorparna har kraxat hela veckan, det går aldrig, ni kommer att torska, det blir storstryk, bort med den ena och bort med den andra.
Men ack vad fel alla hade, för vi stod rakryggade och visade att vi spelar för IFK Värnamo med hela hjärtat.
Förresten, Olympia, nyrenoverad och helt fantastisk! Årets bästa och finaste arena jag varit på och jag har varit på många.

Matchen då? Jodå, som väntat satte HIF högsta fart direkt och i ärlighetens namn var vi inte riktigt med dom 10-15 första utan fick mesta jaga boll och försvara oss. När sen Amethyst Bradley Ralani med artistnamnet ”Surprise” elegant satte 1-0 i minut 12 var det lite tungt, men jag har sagt det innan och jag säger det igen, årets upplaga av IFK Värnamo är något utöver det vanliga, man ger sig aldrig!

PC kvitterar i minut 16

När sedan nestor PC kvitterade 4 minuter senare med en perfekt tajmad nickskarv på Petars lika perfekta inlägg från vänster infann sig lugnet och spelet igen.
Det blev så tyst på Olympia när kvitteringen föll att man nästan kunde höra en knappnål falla.
Med lite flyt kunde vi gått in i halvtid med en ledning men 1-1 stod sig tiden ut.

Andra halvlek startade också med en enorm press från HIF och en viss Surprise hade stundtals lekstuga på mittfältet, men vi behöll lugnet och sakta men säkert fångade vi in den tekniske Surprise.
Backlinjen höll ihop på ett ypperligt sätt, mittfältarna och anfallarna slet som galärslavar, vi hade vittring och vi skulle ha minst en pinne med oss hem.

Ledningsmålet i bilder

Ledningsmålet kom i minut 71 på en av våra sju hörnor, Petar slår en perfekt hörna på första stolpen, HIF nickar bort den men inte bättre än att den hamnar mellan straffpunkten och målområdeslinjen, där står en reslig kille vid namn Fredrik Lundgren och nickskarvar bollen mot mål, där i sin tur står Paolo Marcelo som med en back i ryggen skarvar bollen i mål.
En gladare målskytt får man leta efter, Paolo skulle säkert kunnat krama alla 5642 på Olympia denna kväll, lätt.
Kort därefter blev Paolo utbytt mot Melvin för att få in friska rappa ben.
Nu ändrade matchen karaktär, nu var HIF tvungna att gå ordentligt på offensiven för att kvittera och helst vinna. Ett sådant spel passar oss som handsken, vi kan kontrollera matchbilden och gå på kontringar. Det blev precis så också, PC var het som en kamin och gick på alla bollar, återigen påstår jag att denna man bara blir bättre och bättre med åren.
För att stänga försvaret helt och ta hem alla poängen bytte tränare Järdler ut Petar mot Johan och gick ner på en fembackslinje.

Det var nära några gånger

Lägen skapades för båda lagen, otroligt bra lägen, för vem mins inte Tobbes smått fenomenala enhandsräddning, dessutom med fel hand, när Surprise rann igenom en gång som vatten, årets grymmaste räddning enligt mig. Eller vem mins inte Freddys och Oscars makalösa skott där målvakten gick åt ena hållet och bollen åt andra, tyvärr gick båda skotten precis utanför samma stolpe.
Det var en bra och spännande match där båda lagen verkligen ville vinna, det var kanske inget skönspel men kampen, tempot och viljan fanns där hela tiden.

Coach Järdler tyckte att det var en bra match med mycket kamp och många målchanser och att vi vann rättvist. Coach P-O i HIF höll inte riktigt med, han menade på att en sådan match som igår skall HIF bara vinna, något annat finns inte på kartan.

Fakta:
Helsingborgs IF – IFK Värnamo 1-2 (1-1)
Avslut: 16-16
Avslut på mål: 8-10
Avslut i virket: 1-1
Hörnor: 3-7
Frisparkar: 8-8
Varningar: 0-0
Publik: 5642 (17 från Värnamo?)

Laget:
Tobbe (MV), Victor, Fredrik, Tyler, Freddy
Oscar, Gutu (67), Liridon, Petar(82)
PC & Paolo (73)

Ersättare:
Pilip (MV, Johan (82), Albin (67), Otto, Gentrit, Melvin (73) & Egawa

Nu återstår det 3 matcher i årets Superettan, närmast väntar Syrianska hemma nästa måndag klockan 19,00 på Finnvedsvallen.
Missa inte detta, nått stort är på gång, vi kan slå klubbrekord på klubbrekord, så kom till Vallen på måndag!

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO