Herrarna föll på målsnöret

Mot Trelleborg kom första hemmaförlusten på 11 matcher, resultatet 1-2 speglar inte matchen som var bra, tuff och intensiv under 93 minuter. Jag tycker att ett oavgjort (minst) resultat speglat matchen bättre.
Men som så många gånger förr har IFK inte flytet med sig, trots mängder av bra målchanser gör laget inte mål. Det var en match med högt tempo där spelet vajade fram och tillbaka under hela första halvlek. Särskilt var det två chanser som borde resulterat i mål. I minut 13 spelar Oscar in en passning från kortlinjen, Simon får dunderläge men får lite för mycket fot under bollen som seglar en meter över mål. 10 minuter senare kommer ett perfekt inlägg från Victor från högerkanten, även denna gång är det den gode Simon som får läget, tyvärr var bollen 3cm för hög för att han skulle få bra träff med pannan.

Simon når inte riktigt bollen

Simon når inte riktigt bollen

Det var “Even Steven” om vilket lag som skulle sätta första målet, men några sådana blev det inte utan halvleken slutade 0-0.
Personligen tycker jag kanske att vi vann halvleken på poäng, men jag är inte opartisk i min bedömning

Jonathan fick göra några svettiga ingripanden under matchen

Jonathan fick göra några svettiga ingripanden under matchen

Direkt i andra halvlek tog IFK kommandot i matchen, under de 10 första minuterna var det också bra tryck mot gästernas mål. En jättechans skapades också, men gästernas målvakt räddade storstilat.
Efter dom 10 minuterna mattades IFK en aning, mer behövdes inte för att Trelleborg skulle ta över taktpinnen. I minut 66 kom också ledningsmålet för gästerna. Efter en upprullning som heter duga avslutade gästernas Salif Camara Jönsson med att sätta bollen i mål från nära håll, passningen kom från Jacob Palander.
Repliken skulle dock komma med blixtens hastighet, endast 48 sekunder senare stod det 1-1 på resultattavlan. Vi gjorde avspark, kom ner på gästernas planhalva och fick en frispark. Johan Svahn slog den perfekt till en språngnickande PC och kvitteringen var ett faktum.

PC nickar in kvitteringen

PC nickar in kvitteringen

Tänk att det ibland är så lätt och ibland, eller för det mesta, så otroligt svårt att träffa mål, hur som haver så tände matchen till ordentligt. Återigen skapade IFK några riktigt bra lägen, två av dem rakt framför mål, tyvärr stod en viss herr Alexander Blomqvist och blockerade skotten båda gångerna.
Ett annat bra läge fick Adam Chennoufi, även hans skott blockerades men fick en hög bana över alla, dock trillade lädret ner på ovansidan av ribban och ut. Vi har inte marginalerna med oss, så enkelt är det.

Simon Nilsson klarade sig från varning denna gång

Simon Nilsson klarade sig från varning denna gång

I minut 83 gör IFK två byten, samtidigt har Trelleborg ett inkast 5 meter in på vår planhalva. Innan någon riktigt hunnit fatta riktigt kastas inkastet, tidigare nämnde Salif skarvar vidare och plötsligt står en annan bekant, Patrik Andersson, helt fri med Jonathan i mål. Anderson klipper till för kung och fosterland och bollen borrar sig in i krysset med en hysterisk hastighet. Var kom den ifrån? vad var det som hände? alla stod som frågetecken inklusive jag. Släkten är värst eller vad säger man? Två gamla IFK spelar huvudrollen i denna match, Alexander i form av en klippa i försvaret och Magnus som avgör matchen.

Ett sista försök av Oscar i slutminuterna

Ett sista försök av Oscar i slutminuterna

Det sved att förlora denna match, återigen skapade vi tillräckligt med chanser att vinna matchen, men vi får slita ont för att få in bollen trotts öppna lägen.
På presskonferensen efteråt var Trelleborgs tränare Patrick Winqvist var såklart lycklig över vinsten men sa samtidigt att ett oavgjort resultat mer speglat matchen.
Jörgen Petersson var oerhört besviken att det inte blev poäng i en match där IFK skapade tillräckligt många målchanser att inte bara spela oavgjort utan även för att vinna.
Enligt Jörgen har det med självförtroendet att göra, man vågar inte ta avslut i bra lägen utan söker någon annan i bättre position, istället hinner motståndarna hem och man får ett betydligt sämre läge att avsluta.

Fakta:
IFK Värnamo – Trelleborgs FF 1-2 (0-0)
0-1 minut 66 Salif Camara Jönsson, assist Jacob Palander
1-1 minut 67 PC, assist Johan Svahn
1-2 minut 83 Magnus Andersson, assist Salif Camara Jönsson
Avslut: 11-13
Avslut på mål: 7-6
Hörnor: 8-5
Varningar: 2-2, Martin Claesson (avstängd nästa match), David Engström IFK, Roger Thompson, Johan Brannefalk TFF
Publik: 869

Laget:
Jonathan Rasheed, Victor Nilsson, David Engström, Johan Andersson, Freddy Winsth
Simon Nilsson 84′, Martin Claesson, Oscar Johansson, Johan Svahn
PC, Adam Chennoufi 84′

Ersättare:
Tobias Andersson MV, Tobbe Englund 84′, Gentrit Citaku 84′, Ellis Culum, Peter Jul Nielsen, Victor Palmquist, Felix Wieslander Andersson

Redan kommande söndag har vi chansen att komma in i vinnarspåret igen då laget åker till Ljungskile för match, förr eller senare måste ju målskyttet lossna även för våra killar.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

 

 

       
IFK VÄRNAMO