Genrep väntar…

Herrarna är sedan en vecka tillbaka åter i träning efter sommarvilan. Det återstår lite mer än en vecka innan Superettan drar igång igen men imorgon lördag väntar träningsmatch mot det amerikanska laget Brigades.

Brigades som är ett ihop plock av collegestudenter som inte har fått MLS-kontrakt har under en period varit i Sverige på träningsläger/uppvisningsresa och till helgen blir dem alltså motståndet för våra herrar i genrepet inför Superettans återstart.

Vi tog ett kort snack med Christian Järlder för att lyssna av statusen på truppen inför matchen:

Hur ser det ut efter sommaruppehållet, är alla med och tränar?
– Alla är med ute på planen och kör. Petar Petrovic, som har dragits med ryggskada en längre tid, är den inte som kör för fullt på träningarna. Han har fortfarande en bit kvar i sin rehabilitering innan han kan gå för fullt.

Kan vi räkna med honom när Superettan drar igång nästa helg?
– Tveksamt. Det är alltid svårt med ryggskador och vi har svårt att sätta en klar prognos på när Petar åter kan köra för fullt.

Brassen Paulo Marcelo har nu gjort sin första vecka med laget. Ditt första intryck?
– Första intrycket är positivt. Det är ett stort steg för en ung kille att flytta till andra sidan jordklotet. Men han har kommit in i gruppen bra och spelarna har tagit väl hand om honom. Det är kul att se hans nyfikenhet och vilja att ta in kunskap. Lovande start, men självklart är det långt kvar och vi måste vara tålmodiga och ge honom tid.

Paulo Marcelo på fredagens träning. 

Vad har du för koll på lördagens motstånd?
– Inte mycket alls. Dem var här för några år sedan och träningsspelade mot IFK Värnamo. Jag kan tänka mig en match där deras spelare visar upp en väldigt hög vilja då det för dem handlar om en chans att visa upp sig. För våran del så kommer vi att matcha ganska många då det är den sista matchen vi har innan Superettan åter drar igång nästa helg med Syrianska på bortaplan.

Matchen spelas imorgon, lördag, kl. 16.00 på Ljusseveka 1. Fri entré.
Varmt välkomna!

       
IFK VÄRNAMO