Framåt för Herrarna trots förlust

Det var en ansiktslyftnings som heter duga i den svåra bortamatchen mot topplaget Helsingborg för Herrarna, för trots förlust så gjorde killarna en mycket bra match.

Det var IFK som dominerade de första 20 i matchen, sedan kom HIF in i matchen och spelet jämnade ut sig. Det var också IFK som skapade den absolut bästa chansen i första halvlek på Alexander H bröt sig in i straffområdet och fick på ett mycket bra skott, med målvakten gjorde en mycket bra räddning och tippade ut bollen. Utöver den chansen var det få bra lägen, det var mest skott utifrån eller frisparkar som oroade målvakterna i båda lagen.


I andra halvlek lyfte HIF upp sig lag och satte betydligt högre press på oss, men vi höll oss lugna och lät oss inte bli stressade. I minut 57 och på en frispark från höger kom hemmalagets ledningsmål, Bojanic som hade skjutit 4 frisparkar en bra bit över mål hitintills fick på en riktigt bra knorr på denna, upp hoppade 4-5 personer för att skarva bort bollen eller skarva in bollen, men bollen svepte förbi samtliga och föll lite snöpligt ner framför Filip i mål, han försökte allt han kunde stöta bort bollen, men den var för skruvad och för hård så bollen for via Filips händer upp i krysset.


Nu reagerade vår bänk direkt, in med en forward och ut med en mittfältare och full fart framåt, det kunde ha blivit ett succébyte för nyss inbytte Paolo Marcelo då han var ytterst när att få en tå på ett inlägg bara minuten efter att han kommit in. Synd att Marcelo har strl 41 och inte 45 på skorna, jag tror att han hade nått den bollen annars, så nära var det. Men vi låg på, vi sköt, vi slog inlägg och vi tog löpningar för att skapa ytor åt varandra. Mitt i vår press kunde det gått illa, en misslyckad brytning gav hemmalagets Islänning Bjarnason motorväg fram mot mål, men Filip i mål gick föredömligt ut och täckte yta så Islänningens bredsidan gick utanför mål.
I minut 82 kom ännu en forward in, nu hade vi 5 forwards på plan, vi gick ”all in”, när hände det sist? jag minns inte. Och visst skapade vi ett par hyfsade lägen, men HIF kunde till slut hålla undan och vinna matchen med 1-0. Det var kul att åter ha Paolo tillbaka i laget, han må vara matchotränad ännu men han är där, kul också att se Abdu äntligen göra 90 minuter.


Sett till tidigare matcher påstår jag att detta var den bästa matchen i år för laget, fortsätter vi på denna väg skall alla lag frukta oss, fortsätter vi med detta spel, denna inställning så kommer vi att klara oss, för nu är vinsten inte långt borta. Men det gäller att vi jobbar på samma sätt match efter match, vi skall sova med blåstället på och vi skall visa att vi har hjärta för klubben och våra färger! Ingen skall mer rycka på axlarna och vara likgiltig, för vi är ett lag, vi är en klubb, vi är IFK Värnamo och vi ger aldrig upp, aldrig någonsin!


På presskonferensen efter matchen var Roar missnöjd med resultatet men mycket nöjd med killarnas insats. Helsingborgs tränare P-O Ljung var allt annat än nöjd, vist var han glad över poängen, men något annat ville han inte ta med sig från denna match, ja möjligen då att alla i hans lag kämpade, men det spelet han vill att HIF skall spela fanns inte där idag (kanske fanns det 11 killar som gjorde sitt bästa för att försvåra det?) så denna match ville han glömma så fort som möjligt.

Fakta:
Helsingborgs IF – IFK Värnamo 1-0 (0-0)
1-0 minut 56,02 Bojanic frispark direkt i mål
Avslut totalt: 16-9 (6-4)
Avslut på mål: 6-3 (3-3)
Frisparkar: 21-9 (9-4)
Hörnor: 10-3 (4-2)
Varningar: 1-3 Charlie Weberg HIF, Predrag R, Anton M & Alexander J IFK
Publik: 6297

Startelva:
Filip E (mv), Anton M, Tyler L, Johan A (52), Freddy W
Alexander H, Predrag R (81), Alexander J, Danne A (63), Lumala A & PC
Ersättare:
Morgan H (mv), Axel W (52), Victor K, Aldin B, Darwin J, Paolo M (63), Max O (81)

Nu blickar vi fram mot kommande lördag då vi gästas av IK Brage, jag ser verkligen fram emot den matchen och det vore kul om DU också gjorde det. Kom till Vallen och se förvandlingen, det är ett annat IFK som kommer att visa upp sig.

Se och hör vad Alexander “AJ” Jönsson hade o säga efter matchen längre ner på sidan

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO