Fotbollsskolan Dag 3

Jamen såklart då, regn! Självklart måste det regna en av dagarna varje år, det är liksom skriver i stjärnorna. Men det var inte kallt och det slutade regna precis innan barnen skulle äta lunch. Jag hade vidtagit åtgärder för att få in alla om det hade behövts men vi kunde alla vara ute även idag.

Inga kändisar idag, tyvärr, återbud, men det är så det är. Ibland dyker det upp saker som gör att man måste ändra sina planer.

I brist på kändisar fick vi istället….. VATTENKRIG! Inte bra alls, inte för att jag är emot att dom blöter ner varandra, jag kan ta hit brandkåren och tömma en hel tank över dom om det vore så, vad jag är rädd för är farten. 15 barn springer i högsta fart bland 400 andra på en liten yta och det vore inte alls kul om någon som inte alls är bered blev nersprungen.

Lite kul från lunchserveringen idag. En liten flicka kommer fram och tittar på maten, idag serverades det pasta med köttfärssås och grönsaker, hon skakar på huvudet och säger att hon inte tänker äta denna mat. Jose, vår spanska ”Mattant” undrar om hon kan tänka sig äta bara grönsaker, svaret blev nej.

Jose fortsätter med att erbjuda vegetariskt mat, flickan tittar på Jose undrar om han är alvarlig, blääärk aldrig sån mat blev svaret. Efter en stund fick han henne att iaf testa en pytteliten sked med pasta och om hon verkligen inte gillar det så skulle vi fixa så hon fick annan mat. Flickan går med på det och tar maten som består av 3st penne pasta och en gurkbit. 10 minuter senare kommer hon fram för att hämta sin tredje portion, det blev även en fjärde och 40 minuter senare när vi höll på att plocka undan kom hon fram och undrade om hon kunde få lite till, vilket hon naturligtvis fick.

Björn Persson och Tre Liljor levererar den goda maten till Fotbollsskolan

Så är det mina vänner, det är Fotbollsskolan i ett nötskal, allt kan hända, man kan få en ”aha” upplevelse när som helst, flickan fick det när hon smakat på den goda maten.

Imorgon är det sista dagen, då lär det bli extra livat på Ljussevekas gröna planer för då spelar det nämligen mängder av matcher under hela dagen. Jag kommer att vara där och plåta och jag kommer att köra livesändningar på Facebook i mån av tid.

Fler bilder från dagen hittar du genom att klicka här.

Vid pennan och bakom kameran
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO