Första segern för Damerna i årets serie

Efter föra veckans 0-0 borta mot FC Hessleholm följde Damerna upp med en solklar 4-0 seger hemma på konstgräset mot grannen från söder Ljungby IF.

Först om premiären borta mot FC Hessleholm
En första halvlek som tjejerna spelade med nerverna utanför matchtröjan men det var våra tjejer som var det bättre laget.
En andra halvlek som var betydligt bättre och där tjejerna radade upp en bataljon av chanser utan sätta pricken över i:et.
Enligt trovärdiga källor så var det inget snack om att IFK skulle haft tre poäng med sig hem, men laget är nöjda med en poäng så som matchen utspelade sig med nervöst och dåligt passningsspel under 45 minuter, serien består av en premiärmatch och 21 seriematcher som en klok man sa till mig en gång, lev med det.

O nu till matchen mot Ljungby
Skall man vara riktigt ärlig, vilket man alltid skall, så var det nog 5-6 mål för lite.
Ljungby hade inte mycket att sätta emot i denna match men de hade en mycket duktig målvakt, våra tjejer var bättre på allt under hela matchen, gästerna hade faktiskt inte ett enda avslut på mål under 90 minuter.
Dock skulle det krävas en straff för att första målet skulle falla, exekutor Julia W gjorde inget misstag från 11 meter och ledningen var ett faktum.

Ett par minuter innan paus ökade Felicia S på ledning med en ruggig kanon från 25m, bollen gick in som en häxpipa under ribban.
I den andra halvleken blev övertaget än mer markant, första gången gästerna var över halvplan var när de gjorde avspark efter Fanny Holmbergs 3-0 mål i minut 55.
Tjejerna fortsatte att rulla boll och hitta kombinationer, men målet var det desto svårare att hitta.
Chans efter chans skapades men brändes och det gick till minut 80 innan Fanny H satte sitt andra mål och matchen sista.

Visst var det en bra seger, en lugn sådan, men man får inte bränna så många öppna lägen, nästa match är mot Älmhult och då kanske man bara får 4-5 bra lägen, då gäller det att sätta dom också.

Fakta:
IFK Värnamo – Ljungby IF 4-0 (2-0)
1-0 minut 19 Julia W (straff)
2-0 minut 40 Felicia S (dräpare från 25 m)
3-0 minut 54 Fanny H (underbar lyftning över målvakten)
4-0 minut 80 Fanny H (kliniskt avslut)
Publik: Vet inte, hade solen i ögonen men många var det

Eftersom det inte finns ersättare i denna division klassas alla i laget likadant

Laget för dagen:
Kajsa P (mv), Alma I, Olivia L, Linnéa A, Emma L, Felicia S, Sefika M, Julia W, Alma C, Linda P, Fanny H, Ebba N, Lizette K, Illi, Emma A & Amanda H

Efter en oavgjord och en seger hänger tjejerna med i toppen, om man är fågel eller fisk visar sig på lördag då laget ocker till Älmhult.
Älmhult som är storfavoriter till serieseger kom 2018 tvåa efter Husqvarna, det var länge stenhård kamp om vilket lag som skulle vinna serien, det längsta strået drog Husqvarna till slut.

Så gott folk, en resa till IKEA och Älmhult kanske? O sen avsluta med att titta på Älmhults IF – IFK Värnamo kanske? Vist låter väl det som en utmärkt id´?

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO