Förlust mot serieledarna för Damerna


Det blev som väntat en tuff och bra match på Vallen i söndags då suveräna serieledande Jitex kom på besök. Efter 0-0 i halvtid åkte göteborgarna hem med 4-0 i bagaget.

Det skulle till slut visa sig att vi verkligen gav dem en match och stod upp under 93 minuter.
Jag tror inte att Jitex hade väntat sig detta motstånd efter att enkelt ha besegrat oss i Göteborg tidigt i våras med 8-0, men vi är ett annat lag nu med självförtroendet på topp och ett spel som stämmer.
Första halvlek blev mållös och där vi faktiskt var närmast med att ta ledningen efter ett skott i stolpen av Mona. Men spelmässigt var gästerna betydligt bättre, tekniska, snabba och tuffa, men vi försvarade oss på ett utmärkt sätt och försökte att kontra på dem istället.


Andra halvlek blev lika bra försvarsmässigt som första, men vi blev trötta efter att ha fått jaga boll hela tiden, dessutom kom ledningsmålet lite för tidigt. I minut 48 tog gästerna ledning genom Nora Rönnfors som fick en perfekt passning snett inåt bakåt och bara hade att sätta foten till, snyggt.

Gästerna jagade om möjligt upp tempot ännu mer efter det, vi vek dock aldrig ner oss utan försvarade oss med näbbar och klor, vi hade bestämt oss för att inte tappa bort oss som vi gjorde sist vi mötte dem.
I minut 63 kom 0-2 målet, kanske ett av dom snyggaste på Vallen i år. Det var Julia Strahl som från 23 meter hängde in bollen i Kajsas vänstra kryss, otroligt snyggt mål.
Vi kämpade på och gjorde det svårt för våra duktiga motståndare och de gångerna gästerna rann igenom stod Kajsa omutlig i mål. Men två mål till skulle komma, i minut 89 kom 0-3, en av våra backar skulle bara täcka ut ett inlägg, tacklingen hon fick i ryggen gjorde att hon styrde in bollen i eget mål.
Och i minut 93 kom 0-4 också då Marika Bergman Lundin på volley pangade in bollen bakom Kajsa i mål.


Jag tar av mig hatten för seriens i särklass bästa lag Jitex, men vad har hänt med deras spelare?
Att komma hit och spela “stor” är inte okej, att hämnas på en spelare är under all kritik, de kostade oss vår forward. Att nervärdera och provocera sina motståndare med gester är bara löjligt. Jag hoppas att det var solen och värmen som fick gästernas spelare att agera som de gjorde för sådant hör inte hemma på en fotbollsplan, det är nämligen inte värdigt ett lag som Jitex, eller något annat lag för den delen, och som dessutom leder serien.

Våra tjejer har efter en tveksam start gjort en mycket bra vårsäsong och går nu på semester som tabellsjua, det skall bli en mycket spännande höst vill jag lova.
Mina blommor idag går till Felicia Schellhas och Kajsa Pruner, men alla jobbade på under hela matchen och skall vara stolta och nöjda över sin insatts.

Fakta:
IFK Värnamo – Jitex BK 0-4 (0-0)
47,45 0-1 Nora Rönnfors
62,20 0-2 Julia Strahl
88,17 0-3 självmål
92,28 0-4 Marika Bergman Lundin
Avslut totalt: 4-21 (2-10)
Avslut på mål: 2-9 (1-3)
Frisparkar: 10-11 (5-5)
Hörnor: 3-7 (2-4)
Varningar: 0-1, Marika Bergman Lundin Jitex
Publik: 129

Startelva:
Kajsa P (mv), Ebba N, Olivia L, Linné A, Felicia S
Linda P (81), Emilia S (67), Elin F, Fanny H, Mona C & Fanny G (57)

Ersättare:
Alma C (57), Amanda H (67) & Amma L (81)

Mycket bra domarteam:
Milan Djordjevic HD, Mehmed Kulasin AD1 och Rasmus Karlsson AD2

Till höst börjar laget med två bortamatcher, Valinge och Eksjö för att efter det ta emot Mariestad på hemmaplan, den matchen kommer att spelas på Ljusseveka 1 och matchstart är 15:00

Nu tar tjejerna, ledarna och jag lite välbehövlig ledighet några veckor så får vi se vad som händer sen.

O så några klocka ord på vägen: ”You’ve only got three choices in life: Give up, give in, or give it all you’ve got”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO