Förlust mot Jitex för Damerna

Det blev aldrig någon fight om poängen i lördags för damerna, redan efter 17 minuter var matchen över då Jitex tagit ledningen med 3-0.
På en vattensjuk, ja det regnade så mycket att till och med konstgräset blev vattensjukt, gästades vi av serieledarna Jitex Mölndal BK. Att Jitex ligger där dom ligger i tabellen är välförtjänt, dom spelar en mycket bra fotboll och det är kul att spela mot dom, även om dom är bättre än oss. I lördags var dom dessutom klasser bättre än oss och resultatet 0-8 är inget att säga om.

Linnéa Aronsson en klippa i försvaret

Vi kom till matchen med 6 ordinarie borta på grund av skador eller sjukdom, tjejerna som ersatte gjorde det med bravur och inge skugga skall falla över dom.
Redan efter 1,30 ringde målklockan, ett missförstånd i backlinjen gav Jitex Fanny Linderoth gata och hon stänkte dit bollen bakom en chanslös Jennie i mål.
Minut 12,45 kom tvåan, denna gång genom tremålsskytten Julia Strahl.
Vi hade dock hade vi tre riktigt fina lägen att kvittera till 1-1 innan andra målet kom. Först ett snett inåt läge där Jitextjejen inte klippt tånageln och han således millimer före Fanny H o på dom två efterföljande hörnorna där Jitex målvakt i hård kamp tappade bollarna framför våra fötter men vi nådde aldrig riktigt fram.
0-3 kom i minut 17, målskytt Amanda Östervall, 0-4 i minut 33 av Sandra Johansson och 0-5 i minut av Julia Strahl igen.
Jitex hade alltså 5 avslut i första halvlek och gjorde 5 mål, snacka om effektivitet!
Vi då? Hmmm ja vi hade faktiskt inga avslut alls.

Olivia Montero blir bara bättre och bättre för varje match

Fakta efter första:
IFK – Jitex 0-5
Avslut: 0-5
Avslut på mål: 0-5
Hörnor: 3-5
Frisparkar: 3-7
Varningar: 0-0

Andra halvlek var endast 4 minuter gammal när målklockan ringde igen, 0-6 av Lydia Skarrie och endast 6 minuter senare blinkade resultattavlan 0-8 genom måla av Julia Strahl och Fanny Linderoth.
Nu började jag bli lite orolig att det skulle rinna iväg ordentligt och att Jitex skulle ha en sådan dag där alla avslut var på mål och alla gick in, för 8 avslut, 8 på mål och 0-8 hitintills, den var ju bara lite för bra.
Men det rann inte iväg utan slutade där, vårt unga lag slet och kämpade in i det sista även om orken tröt på många sista delen av halvleken.
En debutant passade på att presentera sig, Emma Lorenzen, som fick spela dom sista 35 minuterna och blev utsedd till matchen lirare av juryn, lägg de namnet på minnet gott folk!
Emma spelade på förmiddagen med sitt F02 och säkrade seriesegern, satte sig sen i bilen och blev skjutsad från Ingelstad till Värnamo för att vara med i Damlaget, jag tar av mig hatten för Emma, inte bara för att hon gjorde ett strålande inhopp utan för att hon utan att tveka ställde upp på detta så vi fick fullt lag.

Linda och Sefika slet och hjälpte dom unga tjejerna matchen igenom

Det är ju inte lag som Jitex, Mariebo och Nittorp vi skall förväntas slå, dessa lag är en nivå bättre än alla andra lag i serien, det är lagen under oss vi skall försöka vinna mot, sen om man tar en poängen eller tre mot topplagen så är det bara en bonus.
Vad tar vi då med oss från matchen? Jo vi tar med oss att vi aldrig gav upp trots alla baklängesmål utan vi krigade i 92 minuter. Vi tar med oss att trots ett väldigt ungt lag och spelare som inte spelat ihop tidigare kan stå upp mot ett av seriens bästa lag.

Fakta efter full tid:
IFK Värnamo Dam – Jitex Mölndal BK 0-8 (0-5)
Avslut: 3-26
Avslut på mål: 0-16
Frisparkar: 6-11
Hörnor: 5-11
Varningar: 0-0
Publik: 103 Tack till er som kom trots att det regnade småspik under hela matchen

Laget för dagen:
Jennie H (mv), Alma I, Kajsa B (46), Linnea A, Fanny T (55), Felicia S, Fanny H (46), Sefika M, Olivia M, Linda P & Mona C

Ersättare:
Ella B (46), Amanda H (46), Emma L (55), Emlia S

På lördag styr vi bussen mot Kinnemo IP i Kinnarp och match Falköpings KIK, matchstart 14:00

O så några kloka ord på vägen: ”Let your dreams be bigger then your fears & and your actions louder than your words”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO