Förlust mot Helsingör

pc

Det blev förlust för herrarna i träningsmatchen mot Helsingör. Efter en svag första halvlek där det Danska division 1 laget gått ifrån till en 2-0 ledning så lyfte sig laget och reducerade till slutresultatet 2-1.

IFK Värnamo fick under den första halvleken ordentligt bekänna färg. Mot ett välspelande FC Helsingör hade man svårt att få igång passningsspelet och det var endast under korta perioder som laget kunde lyfta sig för att nå fram till sista tredjedelen.

Danskarna skulle istället gå till halvtidsvila med en 2-0 ledning. Där det första målet kom redan efter ca 10 minuter som sedan späddes på i mitten av den första halvleken.

IFK kom ut i den andra halvleken med en bättre skärpa och lyfta spelet flera snäpp. Det skulle även resultera i en hel del fina chanser men det var först med 20 minuter kvar av matchen som PC på sin egen retur kunde trycka in 2-1 som även blev slutresultatet.

Jörgen om matchen:
Vi förlorar mot ett lag som är bättre än vi är. FC Helsingör var bättre tekniskt och generellt sätt är samtliga bättre passningsspelare sedan så var det även tuffare än oss i försvarsspelet.

Vi ska vara glada att det bara stod 2-0 efter de första 45 minuterna, samtidigt så hade vi mycket väl med lite bättre skärpa kunnat göra mål även i den första halvleken.
Därefter lyfter vi oss rejält sista 45 och det var framförallt under de sista 25 minuterna som vi gör en riktigt bra insats, mycket tack vare pigga inhopp från Elvis, Ellis och Felix.

       
IFK VÄRNAMO