Förlust mot Helsingborg

Herrarna fick se sig besegrade i lördagens träningsmatch mot Helsingborgs IF på bortaplan. Efter att har haft likaläge från första halvlek så gjorde Skåningarna ett ryck i den andra och kunde tillslut vinna med 3-1.

IFK stod för en fin första halvlek och hade flertalet lägen för att kunna kliva av efter 45 minuter med ledningen. Bland annat så fick Lumala Abu ett ypperligt läge att ge Värnamo ledningen i matchen då han kom i friläge med HIF-målvakten Pär Hansson. Men rutinerade Hansson visade klass och lyckades rädda Lumalas avslut.

Strax därefter så skulle istället Helsingborg ta ledningen genom Mattias Almeida. Ett resultat som länge såg ut att hålla första halvleken ut men istället så skulle IFK kvittera i den 41 minuten efter en hörna som skapade en tilltrasslad situation i straffområdet och där bollen till slut hittade in i målmaskorna.

IFK lyckas inte hålla riktigt samma nivå i spelet i den andra halvleken. Istället så tar HIF över taktpinnen och lyckas först ta ledningen med ca 30 minuter kvar av matchen genom Andri Bjarnason och med 10 minuter till fulltid så sätter Mamudo Moro 3-1 till Helsingborg vilket även blir slutresultatet.

Startelvan:
Tobias Andersson
Anton Maikkula, Jon Birkfeldt, Johan Andersson, Freddy Winsth
Victor Christiansson, Alexander Achinioti Jönsson, Daniel Ask
Paulo Marcelo, Pär Cederqvist, Lumala Abdu.

Avbytare:
Tyler Lissette, Max Olsson, Francesco Amorosino, Adnan Kulovac, Adebayo Ademilua, Morgan Hellman

       
IFK VÄRNAMO