Förlust mot HBK för Herrarna

Det blev ett onödigt nederlag för herrarna mot HBK igår på Vallen, onödigt på så vis att vi gav bort lite för enkla mål.

Första halvlek hade knappt hunnit ticka fram till 5 minuter innan målklockan ringde. På ett inkast fick gästerna lite för lätt spela mellan våra spelare och fyra snabba pass senare blev Gabriel Gudmundsson fri efter ett snyggt instick från Höskuldur Gunnlaugsson, lite för enkelt som sagt var.
13 minuter senare var det dock kvitterat, AJ fångade upp en dålig passning, avancerade och sköt, med lite skicklighet och massor av tur träffar bollen en av gästerna och går i en snygg båge över målvakten. Vi fick massor av energi av målet och pressade på ordentligt, det resulterade i en mängd hörnor. Mitt i vår press och på en hörna vinner HBK bollen, en lång boll från försvaret upp till snabbe Tryggvi Hrafn Haraldsson som fångar upp bollen någon meter in på egen planhalva, sen blev det åka av, han sprintar sig hyfsat lätt fri och ensam med Tobbe är avslutet kliniskt snyggt, men var är vi? Varför markerar ingen en ensam anfallare? Ännu en gång ett enkelt mål. VI får slita hund för våra mål medan vi tyvärr bjuder bort enkla.


Andra halvlek hade hunnit bli 10 minuter lång när vi är för snälla igen, en HBK:are får lite för ostört vandra in i vårt straffområde, lyfta bollen med en yttersida till andra sidan straffområdet där målfarlige Gabriel får god tid på sig att behandla bollen och sätta den i Tobbes bortre burgavel.
Vi måste bli tuffare och med resoluta i vårt agerande, är vi för snälla straffar alla lag oss i Superettan, det är så det funkar för det går undan.
Efter det bevakade HBK resterande tid enkelt genom att flytta ner sina spelare och spela men endast en på topp. Som extra salt på såren blev York Rafael utvisad i minut 88, eftersom Freddy fick sin tredje varning är nu båda avstängda i matchen mot Örgryte på onsdag, inte alls bra.


På presskonferensen efter matchen var Roar allt annat än road av dagens insats, han var mäkta irriterad över att vi ger bort så enkla mål och måste jobba i uppförsbacke hela tiden, kontringsmål är något HBK är bra på och man hade gått igenom om hur man skulle stoppa dem. Han tyckte inte att vi kom upp i närheten av vårt insats mot Öster för en vecka sen utan att vi tog ett steg tillbaka istället för att ta ett steg framåt.
HBK:s tränare var desto gladare och var nöjd med sina killar men även han tyckte att det var ett lågt tempo med många brister i spelet.

Men ärligt talat, visst ägde gästerna mycket boll, men särskilt mycket skapade de inte, men o andra sidan gjorde inte vi det heller, det vara bara det att av 4 avslut på mål satte gästerna 3 av dem, vi satte ett av 5.

Fakta:
IFK Värnamo – Halmstad BK 1-3 (1-2)
0-1 efter 4,33, Gabriel Gudmundsson, assist Höskuldur Gunnlaugsson
1-1 efter 17,45 Alexander Jönsson
1-2 efter 25,00 Tryggvi Hrafn Haraldsson
1-3 efter 55,07 Gabriel Gudmundsson
Avslut: 10-6 (6-3)
Avslut på mål: 5-4 (3-3)
Frisparkar: 14-13 (7-9)
Varningar: 2-2, Freddy Winsth och Johan Andersson IFK, Gabriel Gudmundsson och Pontus Silver HBK
Rött kort: York Rafael IFK
Hörnor: 11-3 (7-2)
Publik: 1100

Startelvan:
Tobbe A (MV), Jon B, Tyler L, Johan A, Freddy W
Anton M (75), Predrag R. Alexander J, Max O (56), Abdu (13) & PC

Ersättare:
Filip E (MV), York R (75), Adnan K, Victor K (13), Darwin Jones (56), Aldin B, Adebayo A

Nu lägger vi denna match till handlingarna för redan på onsdag är det fight igen då vi åker till Sveriges finaste stad Göteborg för match mot serieledarna Örgryte IS, matchstart 19,00 på Gamla Ullevi.

Se och hör vad Darwin tyckte om sin debut och om matchen nedan

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO