Förlust i Trelleborg

Det blev en bitter lördag på Vångavallen. Efter en kavalkad av målchanser för så väl IFK som Trelleborg så var det just Trelleborg som tillslut drog det längsta strået och vann matchen med 2-1.

Två tidigare IFK-spelare stod på planen iförd Trelleborgs matchtröja, närmare bestämt Alexander Blomkvist och Magnus Andersson. Och det var just dessa två som ordnade seger till Trelleborg. Släkten är värst…

Men vi tar det från början.
Trelleborg inledde matchen helt klart starkast. Och radade upp 3-4 riktigt fina målchanser. Men Tobbe i Värnamo-målet lyckades hålla bollen borta från nätet, om än med viss hjälp av bland annat Freddy Winsth som fick agera extramålvakt vid två tillfällen.

Därefter började IFK hitta in i matchen och succesivt tog för dagen de rödklädda IFK över taktpinnen. Bland annat var Johan Andersson så när på att ge IFK ledning på hörna då han skarvade vidare bollen strax ovanför ribban.

Istället så skulle Trelleborg ta ledningen precis innan halvtidsvilan. Först ut: Magnus Andersson.
Med misstänkt hands lyckades Magnus tråckla med sig bollen förbi Värnamoförsvaret och trycka in bollen otagbart bakom Tobias i målet. Tungt slut på en annars bra första halvlek av IFK.

Bild från vårens möte. PC i nickduell med Magnus Andersson som stod för TFF’s första mål. 

När väl andra halvlek drog igång så var det återigen Trelleborg som började starkast. Och många trodde nog att 2-0 skulle komma när bollen sakta rullade mot mål, tar i stolpen och rullar på mållinjen innan Johan Andersson i sista sekund kan rensa undan bollen.

Istället för utökad ledning för hemmalaget så skulle IFK få kontringsläge några få minuter senare då PC sliter till sig bollen och spelar vidare till Melvin Frithzell som via just stolpen, trycker in kvitteringsmålet. Därefter var det återigen IFK som tog över taktpinnen och bara minuten efter kvitteringen så knorrade Gentrit Citaku bollen precis utanför bortre stolpen. Men det blev inget mål där och trots spelövertag så lyckades inte IFK ta ledningen i matchen.

Istället så skulle tidigare IFK-spelare nr 2: Alexander Blomkvist få göra sitt första mål för säsongen. Återigen är det efter hörna, där bollen fastnar vid straffpunkten och efter viss kalabalik landar bollen framför Alexanders fötter och 2-1 är ett faktum.

IFK försökte att komma tillbaka igen och fick till en viss slutforcering där bland annat inbytte nyförvärvet Paulo Marcelo fick till en nick som svepte strax ovanför ribban. Men i ärlighetens namn så var det Trelleborg som snarare var närmare 3-1 i slutändan då Kristian Haynes fick chansen från straffpunkten men Tobias läste kaptenens tankar, slängde sig rätt och räddade straffen tämligen komfortabelt.

Resultatet 2-1 höll sig matchen ut och IFK förlorar för första gången på 5 matcher. Nästa vecka satsar vi på att starta en ny förlust-fri trend. Då gästar Gefle Finvedsvallen.

       
IFK VÄRNAMO