Förlust i seriepremiären för damerna

Det blev poänglöst borta mot Mariebo IK på Stadsparksvallen i Jönköping. Mariebo vann den tuffa bataljen med 3-1 efter 0-0 i halvtid.
Första halvlek präglades av mängder med felpass från båda lagen, Mariebo hade dock ett spelövertag på oss utan att för den delen skapa några farliga chanser.
Vi hade bra kontroll på deras hypervassa anfallare som fick ta avslut från långt håll.
Att det var hafsigt spel berodde nog mest på att det var premiär och att många av tjejerna hade nerverna lite utanpå tröjan.

En flygande Sefika Muratovic

Andra halvlek var endast 43 sekunder ung när Mariebo tog ledningen genom Sabina Ravnell, där var vi inte riktigt med.
Svaret skulle dock komma nästa omedelbart, typ 45 sekunder senare. Vi gjorde avspark, drev ner bollen till straffområdet, skottförsöket träffade ett ben och det blev hörna.

Kvitteringen är ett faktum, någonstans mitt i högen av spelare finns Linnéa Aronsson som just nickat bollen

På den perfekta hörnan från Ronja nådde, kanske inte högst men bäst, Linnéa Aronssons huvud och kvitteringen var ett faktum.
Efterföljande 18-20 minuter var våra till 100 % procent, det var vi som var spelförande och det var vi som skapade chanser.
Vi hade ett läge två meter från mållinjen som Mariebos duktiga målvakt gjorde en fenomenalt modig räddning på när hon kastade sig framför fötterna på Linda i skottögonblicket.
Strax därefter fick vi en indirekt frispark nästan på målområdeslinjen, alltså 6 meter från mål.

Frispark 5,5 från linjen men tyvärr inget mål

Mariebospelarna fick ställa sig på mållinjen för att freda sitt mål, ett sådant läge får man sällan så vi visste inte riktigt hur vi skulle placera bollen. Vi gick på kraft men tyvärr rakt emot målvakten som hyfsat enkelt kunde styra bollen till hörna.
Mitt i vår press ställde Mariebo om, på ett inlägg, eller var det kanske ett skottförsök, lång utifrån träffade bollen en av försvararna olyckligt i huvudet och ställde Elvira i mål. Självmål är alltid snygga, så även detta.

Så nära igen, men inget mål denna gången heller

Där och då gick luften lite ur våra tjejer, dom hade jobbat hårt på den tungsprungna planen, det regnade från första minut. Tränare PS försökte få fart på spelet igen med att göra några byten men istället kom även 3-1 några minuter senare, målskytt Elin Lindqvist.
Resterande tid bevakade Mariebo sin ledning, vi hade några skott utifrån men dom högt över ramen och hamnade säkert nere i centrum.

Ännu en kanon, men den bollen hamnade nere i centrum

Sett till hela matchen var det inget att säga om förlusten, Mariebo var snäppet bättre och hade lite bättre passningsspel än oss under större delen av matchen.
Vi skall ta med oss det som var bra från denna match, att vi skulle diktera villkoren under 20 minuter mot Mariebo var det nog ingen som trodde.
Planens gigant fanns att hitta i IFK, hon heter Linnéa Aronsson, mycket bra var också Emilia Schellhas.

Fakta:
Mariebo IK – IFK Värnamo 3-1 (0-0)
1-0 Sabina Ravnell (46)
1-1 Linnéa Aronsson (nickmål), assist Ronja Fröberg (47)
2-1 Självmål (64)
3-1 Elin Lindqvist
Hörnor: 7-5
Skott: 13-9
Skott på mål: 7-4
Varningar: Linnéa Aronsson IFK (20), Amanda Roos MIK (73)
Publik: 283

Bra domarteam om än lite för petiga: Abdelmasih Gergess HD, Jesper Rygert AD, Vegard Halvorsen

Nästa match är spelas hemma på Vallen den 22/4 klockan 15:00 då Onsala BK kommer på besök, jag hoppas att ni kommer och stöttar tjejerna så att årets första seger i serien kan bärgas.

O så några kloka ord på vägen: ”Spend life with who makes you happy, not who you have to impress”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO